Emeklileri yakından ilgilendiren, ancak yıllardır yapılan çalışmalara karşın olumlu bir sonucun çıkmaması nedeniyle adeta bir yılan hikayesine dönen “Emeklilere promosyon ödenmesi” konusunun artık bitme noktasına gelmesi emeklileri sevindirdi. Gözlerin Başbakan Binali Yıldırım’a çevrildiği promosyonla ilgili açıklama yapan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, ”Emekliler yıllardır bunun sonuçlanmasını bekliyor. Emekliler için en iyi sonucun sunulacağına inanıyoruz.” dedi.  
Milyonlarca emeklinin, promosyonda ceplerine girecek paraya kilitlendiği şu günlerde hükümet ile bankalar arasında süregelen pazarlık da tüm hızıyla sürüyor. Son hamlenin Başbakan Yıldırım tarafından “En karlıyı elde etme” adına atılacak olması emeklileri daha da umutlandırdı. 
Emeklilerin beklentilerini ve kamuoyuyla paylaşan ve çalışmalarla ilgili bilgi veren TÜED Adana Şube Başkanı İyiyürek, şunları söyledi:
“11 milyon emekli promosyona kilitlendi. Yıllarını ülkesinin kalkınmasına sunduktan sonra emekli olup rahat bir yaşam bir sürmek isteyen ancak, kısıtlı bütçesiyle istediklerine ulaşamayan emekliler, kendilerine verilecek promosyon müjdesiyle bütçelerinde mini de olsa bir rahatlama hissedecektir. Zaten hükümetimiz de bu rahatlamanın gerçekleşmesi için çaba gösteriyor. Yapılan çalışmada 0-500, 500-1000, 1000-2000 arası ve 2 bin üstü alanlar olmak üzere bir kademelendirme yapıldı. Buna göre üç yılda bir maaş alınan bankadan promosyon ödemesi yapılacak. Anlaşmanın sağlanmasıyla en iyi meblağın ortaya çıkarak ödemenin yapılacağına inanıyoruz.”
HASTANE ANLAŞMASI
TÜED Adana Şube Başkanı İyiyürek, sosyal sorumluluk gereği üyelerine sundukları hizmetlerine yeni halkaları da eklemenin gayreti içinde olduklarını ve bunun mutluluğunu yönetim olarak yaşadıklarını ifade etti. Bu kapsamda emeklilere karınca kararınca özel firmalarla yaptıkları anlaşmalara yeni anlaşmalar ilave ettiklerini açıklayan İyiyürek,” Yaptığımız temaslar sonucunda Sevgi Göz, Çukurova Göz hastaneleriyle anlaşmaya varıldı. Buralarda yapılacak film çekme ve ameliyat gibi olaylarda yüzde 50 oranında indirim yapılacak. Türkmenbaşı Hastanesi ve Acıbadem Hastanesi’yle de görüşmelerimiz sürmektedir.” dedi. 
ÇANAKKALE TURU
Türkiye Emekliler Derneği Adana Şubesi, Şanlıurfa ve Konya gezilerinden sonra isteyen emekli üyelerini bu kez de Çanakkale’ye götürüyor. Bu konuda da bilgi veren Başkan İyiyürek, şunları söyledi:
“Vatanımızın düşman elinden kurtarılması amacıyla Ulu Önder Atatürk’ün emrindeki askerlerimizin şehit düştüğü Çanakkale’yi görecek olmanın heyecanı içindeyiz. Üç otobüsten oluşan emekliler gezi turu 30 Eylül Cuma günü saat 06.00’de derneğimizin önünden hareket edecek. Aynı gün derneğimize ait olan Balıkesir Erdek’de Narlı Tesisleri’nde akşam konaklayacağız ve Cumartesi sabahı kahvaltıdan sonra Çanakkale’ye hareket edeceğiz. O gün gezilecek olan mekanları gezdikten sonra akşam saatlerinde Adana’ya doğru yola çıkacağız ve Pazar sabahı Allah’ın izniyle Adana’da olacağız.”