Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin işbirliğiyle gerçekleşecek olan 7. Engelli Gençlik Festivali’ne, KKTC, Bulgaristan, Almanya, Azerbaycan, İsveç ve Romanya’dan yaklaşık 80 engelli öğrencinin katılacağını söyledi.
   17-19 Mayıs 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde tüm dünyaya “Birlikte yaşamanın engeli yoktur” mesajının verileceğini belirten Aldırmaz, “Festivalin amacı, engelli sorunlarının çözümü için, toplumsal ve yönetsel farkındalık yaratmak ve imkan tanındığında engellilerin neler yapabileceklerini göstermektir” dedi. Aldırmaz, KKTC, Bulgaristan, Almanya, Azerbaycan, İsveç ve Romanya’dan yaklaşık 80 engelli öğrencinin, öğretmenleriyle birlikte Adana’da olacağı festival nedeniyle tüm dünyanın gözünün Adana’da olacağını sözlerine ekledi.
   FESTİVAL KONFERANSLA BAŞLIYOR...
   7. Engelli Gençlik Festivali etkinlikleri kapsamında, 17 Mayıs Salı günü Seyhan Otel’inde ‘Özel Eğitim Uygulamaları ve Alternatif Yaklaşımlar ile Özürlü Çocuklarda Özel Eğitim Uygulamaları’ konulu bir konferans düzenlenecek.
   14.00 ile 16.00 saatleri arasında yapılacak konferansta, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tamer Karakoç ‘Özel Eğitim Uygulamaları ve Alternatif Uygulamaları’, Aydın Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Pınar Şafak ise ‘Çok Özürlü Çocuklarda Özel Eğitim Uygulamaları’ konularında bilgi verecek. Konferansın moderatörlüğünü ise, fizyoterapist Mustafa Baş üstlenecek.
   RESMİ TÖREN VE HİPODROM PANAYIRI 18 MAYIS’TA...
   Festival etkinlikleri kapsamında 18 Mayıs 2011 Çarşamba günü saat 10.00’da Atatürk Anıtı’na gidilerek saygı duruşunda bulunacak, İstiklal Marşı okunacak.
   Saat 10.30’da “Sevgi Yürüşüyü” gerçekleşecek. Festival daha sonra Adana Yeşiloba Hipodromu’nda devam edecek. Festivalin Hipodrom’da yapılacak etkinlikleri, bu yıl da renkli görüntülere sahne olacak. Etkinlikler sırasında animatörlerin, müzik gruplarının gösteri ve konserleri yer alacak; engelli gençlerin sergileyecekleri halk dansları, tiyatro gösterileri ve müsamereler yapılacak coşkulu duygusal anlar yaşanacak.
   Panayıra Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi Üretim Platformları, engelli sivil toplum kuruluşları, engelli eğitim merkezleri ve halk kitleleri katılacak. Renkli görüntülerin ortaya çıkacağı, engelli katılımcıların ve engelli eğitim kuruluşlarının gösteriler yapacağı Hipodrom Panayırı’nda 70 adet stant kurulacak. Uluslararası konukların da gösterilere katılacağı etkinlikte, Adanalı müzk grupları da konserler verecek.
   KONUKLAR 19 MAYIS ETKİNLİKLERİNE KATILACAK...
   19 Mayıs Perşembe günü ise engelli kuruluşları ve uluslararası engelli konuklar, Şehir Stadyumu’ndaki 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na katılacaklar.
   ADANA VE ÇEVRESİ TANITILACAK...
   Festival kapsamında Adana ve çevresinin tanıtımı için kent turu organize edilecek. Adana’nın doğal kültürel ve kentsel varlıklarının tanıtılmasının yanısıra, komşu il Mersin’e de gezi düzenlenecek.