Engelli Vatandaşlara Yönelik İstihdam Sağlama Projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarda mülakata aldıkları engellilere önce mekanik test uygulandığını, ardından psikolojik çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlatan Sürenler, “Mülakatları insan kaynakları uzmanlarıyla birlikte gerçekleştiriyoruz. Mülakattan sonra CV oluşturma aşamasına geçilecek ve ardından ADSİAD’ın işe yerleştirme faaliyetleri başlayacak. Projeye katkı koyan işyerlerinin İŞKUR’a bildirdikleri ihtiyaçlar doğrultusunda ilk etapta 50 engelli vatandaşın iş sahibi olması amaçlanıyor” dedi.

TOPLUMDAN SOYUTLANMALARI ÖNLENMELİ

Engelli vatandaşların istihdamı konusunda önemli sorunlar yaşandığını söyleyen Didem Sürenler, “Engelli vatandaşlarımız iş ve ekonomi dünyasında yüzde 0,5 oranında yer alabilmektedirler. Yani nüfusa oranlarıyla, iş dünyasında yer alma oranları kesinlikte örtüşmemektedir. Engelli vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayabilmelerinin önünde çeşitli sıkıntılar var. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarının sorumlulukları bulunduğu açıktır. Onların dezavantajlarını hafifletip, topluma entegre olmalarını sağlamak ve toplumdan soyutlanmalarını önlemek için çaba göstermek görevlerimiz arasındadır. Engelli vatandaşlarımızın en önemli istekleri arasında ekonomik özgürlüklerini ele almak geliyor. Bunun için de çalışma hayatının içinde olmaları, istihdam edilmeleri ve düzenli, güvenli bir iş ortamına geçmeleri şart. Biz de bu amaçla ‘Engel Tanımam, İşimin Başındayım’ başlığıyla, Engelli Vatandaşlara Yönelik İstihdam Sağlama Projesi’ni başlattık” diye konuştu.

MEDYA DESTEĞİ BEKLİYORUZ

Kendilerine ulaşmak isteyen engelli vatandaşların [email protected] adresinden başvuru yapabileceklerini açıklayan Sürenler sözlerine şöyle noktaladı:,“.2-3 aylık bir zaman dilimi içerisinde, ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımıza ulaşarak, mülakatların ardından uygun işyerlerine yerleştirilmelerini planlamaktayız. Ulaşamadığımız engelli vatandaşlara erişmede kamuoyunun ve basının desteğini bekliyoruz.”