Yusuf Eseroğlu için önceki akşam Sürmeli Otel’de bir veda yemeği düzenlendi. Yemeğe Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat, Emekli Müftü Mehmet Barış, Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç, Din Hizmetleri Uzmanı Fatma Fidan, İl Vaizesi Dr. Ayşe Gültekin, Ahmet Tokdemir ,Seyhan Vaizesi Hatice Çerci, Tahtalı Cami  emekli imamı  Muhsin Bulut Göçer, Salih Bosna Cami imamı Mustafa Kaleağası ve Seyhan Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.

Yemekten önce Eseroğlu’nun yapmış olduğu faaliyetleri ve özgeçmişi sunumu izlendi  ve duygulu anlar yaşandı

  Kasım 2002’de Seyhan Müftülüğü görevini yürütmeye başladığını belirten Yusuf Eseroğlu, görevde 8 yılı dolduranların kural gereği atamalarının çıktığını bildirerek, bu kapsamda kendisinin Konya Ereğli İlçe Müftülüğü ’ne atandığını söyledi. Görevi süresince diğer kurum ve kuruluşlarla, din görevlileri ve halkla uyum içerisinde çalıştıklarını ifade eden Eseroğlu, “Bu 8 senede gerek diğer ilçe Müftülüklerimizle olsun, gerek İl Müftülüğümüzle olsun karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde görevimizi yürüttük. Bunun gururunu yaşıyoruz” dedi. Bölgede görev yapan din görevlilerinin sevgi ve barış elçisi olarak görev yaptıklarını, bu şuurla değerlendirdiklerini, birlikte güzel ve başarılı hizmetlere imza atacaklarını ifade etti.

Mekânlar ve koltuklar baki, idareciler gelip geçicidir. Biz üzerimize düşen vazifeleri yapmaya çalıştık. İnşallah yeni gelecek müftümüz bizden daha fazla hizmet eder.

Müftü Yusuf Eseroğlu, uzun süredir görev yaptığı Seyhan'dan ayrılarak Konya’nın Ereğli ilçesine tayini çıktığını ve Seyhan'dan ayrıldığı için üzüntü duyduğunu söyledi. Adana halkından hep iyilik ve yardım gördüm. Ben sizlerden memnunum, Allah`ta sizlerden razı olsun. Hakkınızı helal edin Adana, her zaman kapısının açık olduğunu dile getirdi. Konuşmasının ardından salonda bulunanlardan helallik istedi.

 Veda yemeğinde Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat; Müftümüze yeni görev yerinde de başarılarının devamını diledi. Yapmış olduğu başarılı hizmetinden dolayı kendilerine teşekkür ederek plaket verdi. Bundan sonraki sosyal hayatında sağlık, hizmet hayatında da başarılar diledi.

Seyhan Müftülüğü ‘ne yeni atanan Halil Uzun’un ise önümüzdeki günlerde yeni görevine başlaması bekleniyor.

İl Müftülüğü Personeli olarak Seyhan Müftümüz Yusuf Eseroğlu’nun bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz.

YUSUF ESEROĞLU KİMDİR?

1954 yılında Konyada’da doğdu. İlkokuldan önce köyünde bulunan “Hoca Mektebi”nde Kur’an öğrendi. Doğduğu  köyde (Akçaşar köyü) İlkokulunu bitirdikten  sonra Köyünde hafızlığını ikmal etti. Sonra Konya   İ.H okulundan 1974 yılında   mezun oldu. Aynı yıl  Konya Y.İ.Enstitüsüne kayıt yaptırdı. 1974yılında Konya merkezinde İmam-Hatiplik  görevini yüksek tahsili ile beraber yürüttü.1978 yılında Y.İ.E.den mezun oldu sırasıyla İmam-Hatip, K.Kursu öğreticiliği Konya İl Müftü Muavinliği ve on yıl Konya Meram İlçe Müftülüğü görevlerinde bulundu. Evli ve 3 çocuk babası. 2002 yılı Kasım ayından bu tarafa  Adana İli Seyhan İlçe Müftüsü olarak görevini yürütmekteydi.