Ebru Sanatçısı Ayşegül Kavas’la, daha önce Huzurevi’nde, “Ebru sanatıyla rehabilitasyon” etkinliğini hayata geçiren Filiz Yaldız, bu kez engellilere yönelik etkili bir faaliyete imza attı. Geçtiğimiz günlerde ebru sanatı aracılığıyla yaşlıların yaşama sevincinin artırılması ve sosyalleşmeleri yönünde çaba harcayan Filiz Yaldız, Özel Yeni Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin engelli öğrencilerini de ebru sanatıyla tanıştırdı.

Ebru Sanatçısı Ayşegül Kavas’la birlikte Özel Yeni Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin 160 öğrencisini Ebru Sanatı’yla tanıştıran Filiz Yaldız, toplumda küçük dokunuşlarla önemli fark yaratılabileceğini, ebru yapan engellilerin yüzündeki mutluluktan okuyabilmenin heyecanını yaşadığını söyledi.

DAHA GÜZEL BİR GELECEK İÇİN
Yaldız, “Uğur Yaldız Otomotiv olarak, içinde yaşadığımız toplumun daha mutlu, gelişmiş ve modern hale gelmesi için, çeşitli sosyal sorumluluk projelerinin içinde yer almayı görev biliyoruz. Engelli çocuklarımızın, sanatın rehabilite edici özelliğinden yararlanmasını istedik. Özel Yeni Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yöneticileri ile bir araya gelerek, böyle bir faaliyet gerçekleştirmek istediğimizi ilettik. Bilimsel açıdan bu tür çalışmaların, engellilerimizin rehabilitesine olan katkısını da öğrendikten sonra, ebru sanatının güzellikleriyle öğrencilerimizi buluşturduk. Daha güzel bir gelecek ve Türkiye için, fark yaratan dokunuşlara ihtiyacımız var. Bizimle böyle bir işbirliğine giderek, öğrencilerine değer verdiğini gösteren okul yönetimine ve bize katkı koyan Ebru Sanatçısı Ayşegül Kavas’a teşekkür ediyorum” dedi.


EBRU SANATININ KEYFİNİ İLK KEZ YAŞADILAR

Filiz Yaldız, okul yöneticileri ve öğretmenlerle bir araya gelip, kurum başarısının artırılmasıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.  Ardından okulda eğitim gören zihinsel ve bedensel engelli çocuklara seanslar halinde uygulamalı olarak ebru sanatı gösterildi. Engelli öğrencilere de ebru  sanatında pratik yapma şansı tanınırken, Filiz Yaldız, etkinliğe katılan engellilere çeşitli hediyeler verdi.