Şehit Avukat Mehmet özer  ilkokulunun bahçesine 50 fidan dikildi.  Okulun bahçesine fidan dikim töreninde Adana Orman İşletmesi tarafından temin edilen fidanlar dikildi. 

Okul müdürü Kemal YALÇIN yaptığı konuşmada; “Bildiğimiz üzere Ülkemiz topraklarının %27 sini kapsayan ve %93’ü doğal olan ormanlarımızın korunması ve ağaçlandırma işleri Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren üzerinde önemli durulan bir konudur. Bu bağlamda da ülkemizde ilk defa Orman Haftası 1975 yılında kutlanmış olup, her yıl yurdumuzda 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftasının ana emeli başta çocuklara ve tüm halkımıza ağacın, ormanların ehemmiyetini anlatmak ve onları ormanlar konusunda bilgi sahibi yapmaktır. ” dedi.

Şehit Avukat  Mehmet Özerilkokulu öğretmenlerinden 1. C Sınıfı öğretmeni Erdal KARABULUT  “Yarınlarımıza, evlatlarımıza, torunlarımıza, bırakacağımız en güzel hediye ağaçtır. Dünyada teknolojik gelişmeler arttıkça soluduğumuz her nefes, aldığımız her oksijen azalıyor. Kirlilik içtiğimiz su tadı ve tuzu bozuluyor. 70 yıl önce çevre dediğimiz zaman, çevre kirliliği dediğimiz zaman ya da hava kirliliği dediğimiz zaman belki kimse önemsemiyordu. Gelişen dünyada her yaptığınız yenilik, her yaptığınız çalışma onu bir artığın ve atıkların etkisi oluşuyor. Bu çevreyi temizlemenin, bu havayı temizlemenin, hangi teknolojiyi verirseniz verin tek bir çözümü var; o da ağaç ve bugün ki dikeceğiniz fidanlardır. Dikeceğiniz her fidan gelecekte alacağınız temiz hava demektir” dedi. 

Fidan Dikim Törenine katılan 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Dernegi Akdeniz Bölgesi Tanıtım Medya Başkanı ve Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kurumsal İletişim personeli, Nihat AYTEKİN “Dünya Ormancılık Günü 21 Mart günü olup bu günü içine alan hafta da Orman Haftası olarak ülkemizde 1975 yılından bu yana kutlanmaktadır, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu yıl “Milletimizle Birlikte Daha Yeşil Türkiye” teması ile tüm ülkemizde kutlanmakta olan Orman Haftasında Adana İlimiz için ağaç bayramını bugün hep birlikte kutlayacağız ve günün anısına fidanlarımızı Şehit Avukat Mehmet Özer ilköğretim okulunda yöneticilerimiz ve hocalarımız ile Fidanlarımızı toprakla buluşturarak daha yeşil bir Türkiye’nin birlikte inşa edilmesine katkı sağlayacağız” dedi.