Mezuniyet törenine İMO Adana Şube geçmiş dönem başkanları, öğretim üyeleri, genç-İMO üniversite ve sınıf temsilcileri katıldı.

“Doğrudan ayrılmayın, her zaman vicdanınızın sesine kulak verin”

Mezuniyet töreni İMO Adana Şube Başkanı Zekeriya Turanbayburt’un açılış konuşması ile başladı. İnşaat mühendisliği mesleğinin medeniyetlerin kurulmasına katkı sağlayan bir meslek olduğunu belirten Turanbayburt, gençlere mesleklerini sürdürürken doğrudan, haktan, adaletten ayrılmamalarını, vicdanlarının sesine her zaman kulak vermelerini, öğrenmenin bitip tükenmeyen bir süreç olduğunu unutmamalarını tavsiye etti.

Genç mezunlara hayatlarının önemli, aynı zamanda güzel bir döneminde olduklarını, bunun kıymetini bilmelerini hatırlatan Turanbayburt “Biz inşaat mühendisleri, medeniyetlerin kurulmasına katkı sağlamış bir mesleğin mensuplarıyız.  İnsanların en temel ihtiyaçlarından biri olan barınma konusunda onların güvenli yapılarda oturmasını sağlayan yapılar üretiyoruz. Köprülerin, barajların, yolların yapımına emek veriyoruz” diye konuştu.

“Ülkemiz için, yaşadığımız kent için duyarlı, üretken olmalıyız”

İnşaat mühendisliği mesleğinin tüm süreçlerinde diğer mesleklerden insanlarla, inşaat emekçileriyle kolektif bir çalışma yürütüldüğünü, insanlara yarar sağlayan üretimde bulunduklarını belirten Turanbayburt sözlerine şöyle devam etti: “Mesleğimizin hangi biriminde çalışırsak çalışalım, ister bina, ister köprü, baraj yol yapımı olsun alanımız;  ya da proje üretimi, hepsinde insana dokunuyoruz, insanlara yarar sağlayacak bir şeyler üretiyoruz.

Toplumla bu kadar iç içe olan bir mesleğin bireyleri olarak toplumda olup bitenlerle yakından ilgilenmeliyiz, takip etmeliyiz. Ülkemiz için, yaşadığımız kent için duyarlı, üretken olmalıyız. Bunu sağlamak için birlikte hareket edeceğimiz, güç alacağımız, omuz vereceğimiz, 65 yıla ulaşmış saygın, itibarlı, topluma hizmet eden bir örgütümüz var: İnşaat Mühendisleri Odası.

Bundan sonra da hangi şehirde çalışırsanız çalışın, İMO ailesinin bir parçası olarak kalmaya devam etmenizi temenni ediyorum.”

Mühendislik unvanına layık kalacaklarına dair yemin ettiler

Konuşmanın ardından İMO Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Tan eşliğinde “Bana verilen mühendislik unvanına daima layık olmaya; onun bana sağladığı yetki ve yüklediği sorumluluğu bilerek, hangi şartlar altında olursa olsun onları ancak iyiye kullanmaya; yurduma ve insanlara yararlı olmaya kendimi ve mesleğimi maddi ve manevi alanlarda yükseltmeğe çalışacağıma, namusum ve şerefim üzerine yemin ederim” sözlerini içeren mühendis yemini edildi ve genç mezunlara mühendislik simgesi baretleri ile İMO rozetleri takdim edildi.