Seyhan Rotary Anadolu Lisesi ve RotarySpor Kulübü işbirliği ile Yüreğir Gençlik Merkezi çok amaçlı salonunda öğretmen, öğrenci ve gönüllü gençlere yönelik programda konuşma yapanYüreği Gençlik Merkezi Müdürü Habip Bilgin, katılımcıları Gençlik Spor Bakanlığı ve Yüreğir Gençlik Merkezinin proje ve faaliyetleri hakkında bilgilendirdi.
 Bilgin, "Biz insana yaratandan ötürü saygı duyarız, insanoğlu bilgi ve düşüncelerini iyilik için kullanmalı, daha çok öğrenin, daha çok uğraşın, daha çok bilginizle farkındalık oluşturun, her şeyden önemlisi önce kendinize saygı duyun" şeklinde konuştu.
Gençlik ve Spor Bakanlığının Türkiye geneli gençlik merkezlerini tanıtan kısa film gösteriminin ardından İlahiyatçı Hakan Demir, katılımcılara hitaben "Saygı" temalı konuşmasında şunları söyledi;
 "Saygı dinden, örften, empatiden kaynaklanır, saygı içten gelmelidir. Allah'a saygı da Allah'ı tekbir edebildikçe gerçekleşir. Kul hakkı açısından arkadaşlarının haklarına da saygı duyulmalıdır."
Ayrıca “Saygı” temasının ardından Seyhan Rotary Anadolu Lisesi ve RotarySpor Kulübünün ortaklaşa düzenlediği "Sosyal Medyayı Verimli Kullanma" konusunda Öğretim Üyesi Dr. Aylin Tutgun Ünal, gençleri sosyal medya bağımlılığı, sosyal medyanın faydalı kullanımı, sosyal medyanın insanda oluşturduğu psikolojik etkileri, sosyal medya bağımlılığı tedavisi, motivasyon, sağlıklı iletişim ve başarılar gibi konularda bilgilendirdi.