Alçı nedeni ile yaklaşık 5 kilogram ağırlığına ulaşan  protez kolun yenisini yaptırtan Başkan Karalar’ın elini sıkan Gökçe el sıkarak selamlaşmanın çok güzel olduğunu söyledi.

PROTEZ KOLU ALÇI İLE DOLDURULDU
İlhan Atış Anadolu Lisesi 2. sınıf öğrencisi olan Gökçe Barbaros’un doğuştan sağ kolu yok. Protez kol kullanan Gökçe’nin 2 yıl önce Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yenilendi. Ancak Gökçe’nin 2 yıl önce aldığı protez kolu yerinden düşerek kırıldı. Maddi imkânsızlıklar içerisinde olan Gökçe’nin ailesi kolun kırılması üzerine SGK’ya başvuru yaparak kolun yenisini istedi. Ancak SGK  protezleri 10 yılda bir yenileniyordu.  Gökçe’nin yeni protez alabilmesi için ise daha 8 yılı vardı! Kendi imkanları ile yeni bir protez kol alamayan aile Gökçe’nin kırılan kolunu alçı ile doldurarak tamiratını yaptı ancak buda Gökçe’ye çözüm olmadı. Zira alçı ile dolan plastik protez kol yaklaşık 5 kilogram ağırlığına gelmişti bu nedenle takması imkansız olmuştu.

BAŞKAN KARALAR, GÖKÇE’YE YARDIM ETTİ
Gökçe’nin durumu Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a aktarıldı. Konu ile yakından ilgilenen Başkan Zeydan Karalar Gökçe’ye yeni protez yaptırılması talimatında bulundu. Protez kol kısa sürede yaptırılarak Gökçe’ye teslim edildi. Protez kolunu takan Gökçe ilk iş olarak Başkan Zeydan Karalar’ı ziyaret ederek teşekkür etti ve elini sıkıtı. El sıkarak selamlaşmanın çok güzel olduğunu belirten Gökçe, kendisine yardımcı olan Başkan’a teşekkür etti. Gökçe’nin hayat dolu biri olduğunu gördüğünü belirten Başkan Zeydan Karalar, belediye olarak lütuf yapmadıklarını aksine görevlerini yaptıklarını söyledi. Başkan Karalar, “Gökçe hayat dolu bir kızımız. Kendisi bizlerden yardım talep etti. Bizde bu yardım talebini geri çevirmedik. Biz her zaman söylüyoruz sosyal belediyecilik lütuf değil görevdir. Bizde görevimizi yani sosyal belediyeciliği yapıyoruz. Ben Gökçe’den derslerinde başarılı olmasını bekliyorum. İnşallah başarılı olacak ve azmi ile istediği yere gelecektir” ifadelerine yer verdi.
Ziyaret sonrası Gökçe’nin Başkan Karalar’a “Çok güzel oluyormuş hadi bir daha el sıkışalım” diyerek elini sıkmak istemesi herkesi duygulandırdı.