Gülnar, “Başta iktidar olmak üzere, muhalefet, sivil toplum örgütleri ve diğer kitle örgütleri teröre karşı birlik ve dayanışma içerisinde hareket etmeye ülkemizi kutuplaşmaya neden olabilecek yaklaşımlardan kaçınmalıyız” dedi.

Ankara tren garında meydana gelen ve 97 yurttaşımızın yaşamını yitirdiği terör saldırısı ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, şu ifadeleri kullandı:

“Tren garında katliama dönüşen, ülkemizin birliğine, insanlarımızın canına ve ülkemizin demokrasisine kasteden, ülkemizi bir kaos ortamına sürüklemeyi hedefleyen terörü en ağır şekilde kınamakta ve lanetlemekteyiz. Terör şebekelerinin ve faillerinin en kısa zamanda bulunmasını ve adalete teslim edilmesi en büyük arzumuzdur. Kökenimiz, siyasi düşüncemiz ya da inancı ne olursa olsun 78 milyon insanımız tek ülke ve bu bayrak altında kardeşiz.”

1 Kasım’da yapılacak erken genel seçimde siyasi partilerin seçim bildirgelerinde yer alan

Ekonomik ve sosyal haklara yönelik taahhütlerin memnuniyet verici olduğunu da ifade eden Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, “Türk-İş olarak bu taahhütlerin sözde kalmamasını, kurulacak hükümet programında yer almasını istiyoruz. Yine,  Taşeron işçilerin sorunlarına kalıcı çözüm getirilmesini, asıl iş ve yardımcı iş ayrımının en kısa sürede yapılmasını muvazaalı çalışmaya son verilmesini, taşeron işçilerin toplu iş sözleşmelerinin yapılması sürecinde yaşanan sorunların giderilmesini istiyoruz” diye konuştu.