Güney Kore’ye büyük önem verdiklerini belirten Necmi Özcanlı, “Geçmişte dünya barışı için sizlerle birlikte olduk. Her iki ülkenin insanları da vefalı olduklarını gösterdiler. Sizlerin azmi, başarısı ve çalışkanlığını takdirle izliyoruz. Özellikle eğitim ve sanayide başarılı bir ülkesiniz. Ayrıca Kore gazilerimizi ve ailelerini ziyaret etmeniz çok güzel. Bu bir vefa örneği. Sizi kutluyorum” dedi.

Adana’nın tarım, sanayi, enerji ve turizmde önemli bir potansiyeli bulunduğunu belirten Necmi Özcanlı, Güney Koreli işadamlarından Adana’ya yatırım yapmasını beklediklerini söyledi.

Necmi Özcanlı, Koreli konuklarına Tebebağ höyüğünden ve yapılan çalışmalardan da söz etti.

Bunun üzerine Güney Kore Ankara Büyükelçisi Sangkyu Lee, ülkesinde bu konuda önemli uzmanlar olduğunu belirterek, Tepebağ’daki kazılarda yardımcı olabileceğini ifade etti.

Türklerin Kore’de barış ve demokrasi kurulması için savaştığını anlatan Lee, “Biz sizlerin Kore’de yaptıklarınızı unutamıyoruz. Bu nedenle Korde savaşanları burada ziyaret ediyoruz” şeklinde konuştu.

Büyükelçi Lee, Türkiye’nin Asya’nın en batısında Güney Kore’nin de en doğusunda olduğunda dikkat çekti.

Karşılıklı hediyelerin verildiği ziyarette Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Nermin Akray ve Büyükelçilik görevlileri de hazır bulundu.