5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla çocukların düzenlediği gösteriler, vatandaşlara keyifli anlar yaşatırken; ilkokul, ortaokul ve liselerde çevre bilincini artırmak amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. Halk Günü’nü talepler üzerine yaz boyunca ayda 1’e indirdiklerini açıklayan Başkan Çetin, “Temmuz ayının ilk cuması yani 7 Temmuz günü Halk Günü’nde yine halkımızla buluşacağız ama biz yaz boyunca yine halkla beraber, halkın içinde olmayı sürdüreceğiz. Etkinliklerimiz, projelerimiz bitmeyecek” dedi.

ÇOCUKLAR HALK GÜNÜ’NE RENK KATTI

Her Cuma saat 14.00’te Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Halk Günü, geçtiğimiz cuma renkli anlara tanıklık etti. 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla her sene çeşitli etkinlikler düzenleyen ve çevreci yaklaşımıyla takdir gören Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde çevre bilincini arttırmak amacıyla düzenlenen yarışmada, dereceye girenlere ödüllerini verdi. Çukurova Anaokulu öğrencilerinin ambalaj atıklarından yaptıkları giysilerle defile gösterisi, vatandaştan büyük beğeni toplarken; Başkan Çetin, “Çocuklarımız profesyonellere taş çıkarttı. Harika bir defile oldu” dedi.

ÇEVRE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Çukurova genelinde ilkokul, ortaokul ve liselerde çevre bilincini arttırmak amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye girenler, Halk Günü’nde ödüllerini aldı. Atık pilleri en çok toplayan kategorisinde; Mehmet Özencel Anadolu Lisesi, İsmail Kulak Anadolu Lisesi ve Şambayadı İlkokulu, bitkisel atık yağlar kategorisinde; Recep Birsin Özen Ortaokulu, Mehmet Özöncel Anadolu Lisesi, Sabancı İlkokulu, Ambalaj atıklarından en iyi proje ödülü ise Hasan Adalı Anadolu Lisesi’nin oldu. Dereceye giren okullara kategorilerine göre; projeksiyon cihazı, masa üstü bilgisayar, diz üstü bilgisayar ödülü verildi.

YAZ BOYUNCA HALK GÜNÜ AYDA 1 OLACAK

Vatandaşların taleplerini ve sorunlarını dinleyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, her cuma başkan yardımcıları, birim müdürleri ile birlikte yaptığı Halk Günü’nü talepler üzerine yaz boyunca ayda bire indirdiklerini açıklayarak, Halk Günleri’ni her ayın ilk cuması yapacaklarını duyurdu.  Çetin, “Temmuz ayının ilk cuması yani 7 Temmuz günü Halk Günü’nde yine halkımızla buluşacağız ama biz yaz boyunca yine halkla beraber, halkın içinde olmayı sürdüreceğiz.  Etkinliklerimiz, projelerimiz bitmeyecek” dedi. 9 Haziran Cuma günü Huzurevleri Mahallesi’nde Su Oyunları Parkı’nın açılışını yapacaklarını müjdeleyen Çetin, “Yaz aylarının gelmesi dolayısıyla, sokak hayvanlarına da lütfen sahip çıkalım, kapılarımıza bir kap su koyalım. Biz de hayvanlarımız için Çukurova ilçesi içerisinde bulunan 185 parkımıza, en az bir tane otomatik suluk koyuyoruz. Sokaktaki canlarımızı unutmayalım” diye konuştu.