Adana Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi – KETEM’de, kadınların erken teşhis için muayene olabilmeleri noktasında hiçbir ücret talep etmeden taşıma desteği verecekler.

 

Kiremithane – Mutlu Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi önünden aldıkları kadınları KETEM’e taşıyan Kooperatif Başkanı Niyazi Göğer, başlattıkları kampanya öncesi yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Öncelikle sağlık konusunda Adanamıza yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Sayın Hocamız Adana Milletvekili Prof.Dr. Necdet Ünüvar’a teşekkür ediyorum. Hepimizin bildiği gibi kanser hastalığının görülme sıklığı son yıllarda iyice artmaktadır. Kanser hastalığında tedavinin pahalı olması devlet bütçesine çok fazla yük getirmektedir. Bu bağlamda, kanserle savaş da sağlık kurumlarımızın yanında biz sivil toplum kuruluşlarına da önemli görevler düşmektedir.

 

59 Nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanlığı olarak bugünden itibaren 6 ay süreyle haftada bir gün Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün belirleyeceği yaklaşık otuz vatandaşımızı bağlı bulunduğu Aile Sağlığı Merkezinin önünden alarak Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi - (KETEM)’e götüreceğiz. Daha sonra taraması biten vatandaşlarımızı hiçbir ücret almadan tekrar alındıkları yere bırakacağız.

 

Böyle kutsal bir hizmete bizlerin de katkı sağlamasına olanak sağlayan Halk Sağlığı Müdürümüz Dr. Alper Acil’e ve Kanser Şube Müdürü Dr. Kemal Bahadır Coşkun’a teşekkürlerimi sunarım.