Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı İlkyardım Eğitim Merkezi, iki yıldır yaklaşık 500 kişiye sertifikalı eğitim verip, bu konuda hem kendi bünyesinde, hem başka kurumlara hizmet ulaştırarak Türkiye’deki belediyeler içinde bir ilke imza attı.

2 yıldır faaliyette olan ve 3 uzman ilkyardım eğitmeniyle kurs veren Adana Büyükşehir Belediyesi İlkyardım Eğitim Merkezi’nde, belediye bünyesinden ve çeşitli kurum ve kuruluşlardan gelen talepler dikkate alınıyor. Okullarda da bilgilendirme eğitimleri veriliyor.

İş Sağlığı ve İş Güvenliği çerçevesinde kurumlarda belirli sayıda çalışanın ilkyardım eğitimi almasının yasal zorunluluk olduğunu söyleyen Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Op. Dr.  Fatih Karayandı, bunun dışında toplumda ilkyardım eğitimi alan insan sayısının artmasının önemli olduğunu söyledi. Fatih Karayandı, ev kazalarında, iş kazalarında, trafik kazalarında ve insanın bulunduğu her noktada oluşabilecek sorunlarda, profesyonel sağlık ekipleri gelene kadar ilkyardımda bulunabilecek insanların varlığının hayati önem taşıdığını belirti. Dr. Karayandı, Adana Büyükşehir Belediyesi İlkyardım Eğitim Merkezi’nin Türkiye’deki belediyeler içinde açılan ilk merkez olduğunu açıkladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi İlkyardım Eğitim Merkez’nden ilkyardım eğitimi almak isteyenler, 0322 239 71 71 nolu telefondan ilgililere ulaşabiliyor.