Renkli Bireyler Çocuk Evi’nin Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlediği konferansta açış konuşmasını yapan Kurucu ve Genel Müdür Nida Banu Çiftçi, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anacağımız bu konferansta, onu yüce gönüllü bir devlet adamı, başarılı bir komutan, eğitime ve okumaya önem veren bir başöğretmen ve unutulmaz bir lider olarak bir kez daha tanıyacaksınız. Hiç bilmediğiniz, hiç tanımadığınız, hiç görmediğiniz bir Mustafa Kemal daha var. Tanıdığınız Cumhuriyeti kuran. Tanıdığınız bize hürriyeti öğreten. Tanıdığınız savaşlar kazanan. Ama pek çok Mustafa Kemal daha var. Bize ‘Her zaman bir Mustafa Kemal daha var’ diyen İlknur Güntürkün Kalıpçı’ya hepimiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Atatürk Araştırmacısı ve Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı, Renkli Bireyler Çocuk Evi’nin katkılarıyla hazırlanan “Çocuklarımız, Cumhuriyet ve Atatürk” başlıklı konferansta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü hiç bilinmeyen yönleriyle anlattı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferansta Kalıpçı, anlattıklarıyla katılımcılara duygu dolu anlar yaşatırken bazen de Mustafa Kemal’in esprilerinden verdiği örneklerle tebessüm ettirdi. Atatürk’ün yüce gönüllülüğü ve zekâ dolu espri yeteneği hakkında bilgiler veren Kalıpçı, “Her zaman bir Mustafa Kemal daha var” diyerek Atatürk’ün anılarından da bahsetti.

Her yaptığı araştırmada biraz daha şaşırdığını ve her defasında Atatürk’ün başka yönlerini keşfettiğini belirten Kalıpçı, “Kendimle bir iddiaya girmiştim. Ulu Önder Mustafa Kemal’in ilgilenmediği, başarılı olmadığı bir alan bulurum diye ama araştırmalarım sonucunda iddiamdan vazgeçtim. Çünkü öyle bir liderimiz var ki her alanda çalışmalar yapmış ve başarılı olmuş. Bize ve çocuklarımıza hep pembe köşkten öteye geçemeyen hayatı anlatılmıştı keşke bu yönleriyle anlatsalardı. Eğitime verdiği önem, düşman askerlerine bile gösterdiği merhameti ve zekâsıyla nasıl bir lider olduğunu öğretselerdi” diye konuştu.

Onuncu Yıl Marşı ile biten konferansın ardından Kalıpçı’ya teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi. Kalıpçı, konferansın ardından katılımcılar için kitaplarını imzaladı.