Gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, sanatsal ve kültürel anlamda değerlendirmeleri amacıyla Bilim ve Teknoloji Kulübü bünyesinde Yüreğir Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile gençlere ücretsiz olarak hafta sonu açılan Hızlı Klavye Tekniklerinin (Standart Türk Klavyesi - on parmak) eğitimlerine ilgi her geçen gün artıyor.

Yüreğir Gençlik Merkezi Hızlı Klavye Kullanımı Eğitmeni Ömer Soyal tarafından 15 yaş ve üstü gençlere hafta sonu açılan Hızlı Klavye Teknikleri (on parmak) eğitimlerde F klavye, oturuş ve duruş şekli, harf ve rakam tuşlarının kullanımı, hızlı yazma tutuş teknikleri ve parmakları temel sıraya yerleştirme gibi konular öğretiliyor.

Öğrenciler bu sayede katiplik sınavlarında, hastanelere personel alımlarında ve özel firmalardaki işçi alımlarında avantajlı olma imkanına sahip oluyor.

Hızlı Klavye Teknikleri (Standart Türk Klavyesi - on parmak) eğitimlerine katılan gençlere 108 saat eğitimden geçecek ve eğitimini tamamlayan gençler Milli Eğitim Bakanlığı (M.E.B) tarafından onaylı sertifikaya sahip olacaktır.

Ayrıca, Hızlı Klavye Teknikleri (Standart Türk Klavyesi - on parmak) başvuruları devam etmektedir.