S.S.Adana  Güney Bölgesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri (EKKK) Birliği'ne bağlı S.S.Yüreğir EKKK Olağan Mali Genel Kurulu gerçekleştirildi.
Yüreğir Kültür Merkezi’nde ,Bakanlık Temsilcileri'nin nezaretinde gerçekleştirilen genel kurulun divan başkanlığını Güney Bölge Birliği ve Adana Sarıçam EKKK Başkanı Muhammet Yalçın yaparken, Başkan Hüseyin Karabulut, yönetim - denetim kurulu raporları ile bilançonun ortaklar tarafından oybirliğiyle kabul edilmesiyle güven tazeledi. 

KARABULUT GÜVEN TAZELEDİ
Divan Başkanı Yalçın'ın daveti üzerine gündem gereği Atatürk, silah arkadaşları merhum esnaflar ile merhum Başkan Kazım Barışık için saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşımız okundu. Ardından yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları ile bilanço ayrı ayrı okunarak ibraya sunulurken yapılan Mali Genel Kurul Toplantısı’nda, muhalif grup seçim kararı aldırmak için Divan Kurulu’na başvurdu ve aday olarak Mehmet Özkan’ı gösterdi. Yapılan oylamada mevcut Başkan Hüseyin Karabulut 197 oy alırken muhalefet adayı Mehmet Özkan ise 115 oyda kaldı ve seçim isteği ezici bir üstünlükle reddedildi. Kooperatif ortakları tüm raporları oy çokluğuyla kabul edince Başkan Karabulut ve yönetim - denetimi güven tazelemiş oldu.

KARABULUT, “SAHTEKARLARA KANMAYIN”
Genel kurulda kooperatif üyelerinin kendileri için her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Başkan Hüseyin Karabulut, “Bizim için en önemli tek değer üyelerimizdir. Ancak bizlere iftira atan muhalifler sizlere de “Borcunuzu ödemeyin. Af çıkacak, faizler silinecek” gibi saçma sapan vaatlerde bulunuyorlar. Sayın üyelerimiz böyle bir olayda tek yetkili kurum Bakanlar Kuruludur, muhalefet değil. Sahtekarlara inanmayın. Bunlar kooperatifimize de iftira atarak bazı basın kuruluşlarını da yalan ve iftiralarına ortak ettiler. Bu konu şu anda yargıda ve hepsinden hesabı sorulacak. Suçlu olan cezasını çekecek. Bu sahtekarlar yüzünden sizler mağdur edilirken bizler de meşgul ediliyoruz. Bunların amacı sadece çalıp çırpmaktır. Buna asla müsaade etmeyiz. Verdiğiniz desteğe teşekkür ediyorum.” şeklinde kooperatif üyelerini uyarıcı bir konuşma yaptı.


KATILIM OLDUKÇA FAZLAYDI
YÜREĞİR ESKKK MALİ GENEL KURULUNA KATILAN BAŞKANLAR İSE ŞÖYLE:
ADANA ESOB VE MİNİBÜSÇÜLER ESNAF ODASI BAŞKANI NİHAT SÖZÜTEK
1.BÖLGE BİRLİĞİ VE ADANA SARIÇAM ESKKK BAŞKANI MUHAMMET YALÇIN
DİVAN BAŞKANI: 1.BÖLGE BİRLİĞİ BAŞKANI MUHAMMET YALÇIN, YARDIMCILARI 1.BÖLGE BAŞKAN VEKİLLERİ: ERDEMLİ ESKKK BAŞKANI HÜSEYİN AKSAY, DÜZİÇİ ESKKK BAŞKANI BAHTİYAR NAMLI
KONUK KOOPERATİF BAŞKANLARI:
1.BÖLGE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ: CEYHAN ESKKK BAŞKANI İBRAHİM İKİDAĞ, MERSİN AKDENİZ ESKKK BAŞKANI FATİH ÖZCAN, MERSİN ESKKK BAŞKANI SABİT YELKOVAN,  TARSUS ESKKK BAŞKANI MAHMUT ŞAHİN, DÜZİÇİ YENİ ESKKK BAŞKANI ABDULLAH YAŞ, BAHÇE ESKKK BAŞKANI MUSTAA ADANIR, SİLİFKE ESKKK BAŞKANI UÇAL MAVİLİ,  KUZEY ADANA ESKKK BAŞKANI FARUK BARIŞIK, KADİRLİ ESKKK BAŞKANI AYTUN GÜNDEŞLİOĞLU, ADANA TOROSLAR ESKKK BAŞKANI AHMET GEÇER,