Adanahabermerkezi.com
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün Ramazan bayramı süresince otobüslerin ücretsiz olacağını açıklamasının ardından Belediye otobüslerinin adet sayısı ve sefer sayısını en az seviyeye düşürmesi, zaten zor durumda olan vatandaşın bayram ziyareti yapma isteğini kursağında bıraktı.

VATANDAŞ ÜCRETSİZ OLAN BELEDİYE OTOBÜSÜNÜ BEKLEDİ BEKLEDİ BULAMADI 
Büyükşehir Belediyesinin otobüslerin bayramda ücretsiz olacağını açıklamasıyla rahat bir nefes alan Adanalı, böylece ulaşım parası ödemeden uzun zamandır ziyaret edemediği yakınlarını ziyaret etmek için plan yaptı. Sabah bayram namazını kılıp aile bireyleriyle bayramlaşan vatandaş, sıcak basmadan kentin diğer yakasında olan ve anne, baba ve çocuklarla birlikte 4-5 kişiyi bulan ulaşım bedelini vermeden yakınlarına ulaşmak için Belediye otobüs duraklarına geldi. 

MİNİBÜS, MİDİBÜS ÇOK BELEDİYE OTOBÜSÜ YOK
Otobüs duraklarında, daha önce belirlenen hafta içi ve hafta sonu otobüs saatlerine göre bekleyişte bulunan vatandaş Minibüs ve Midibüslerin gelmesine rağmen Belediye Otobüslerinin gelmediğini tespit etti. Beklenen saatte otobüsün gelmemesiyle zaten maddi açıdan sıkıntı yaşayan vatandaş, daha çok sıcakta beklememek için Minibüs ve Midibüslere ücreti karşılığı binmek zorunda kaldı.

"HÜSEYİN SÖZLÜ VATANDAŞA DEĞİL, MİNİBÜS VE MİDİBÜSÇÜLERE BAYRAM YAPTIRDI"
Vatandaşlar ise "Hüseyin Sözlü, bayram nedeniyle ücretsiz olacağını söylediği otobüsleri azaltarak Minibüs ve Midibüsçülere bayram yaptırdı. O da halkı değil rantı düşünmüş. Yazıklar olsun" diyerek tepkilerini dile getirdiler.  
Bazı vatandaşlar da "Başkan Sözlü yanlış yaptı. Otobüsleri azaltmakta neymiş. Aksine arttırmalı ve vatandaşın en azından bayramda ücret vermeden yakınlarını ziyaret etmesine katkı vermesi lazımdı. Bunu yapmadı. Demek ki onun amacı da halka hizmet değilmiş. Amacı Minibüs ve Midibüsçüye şirin gözükmekmiş" ifadelerini kullanarak, Başkan Sözlü'ye tepkilerini dile getirdiler.