Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, geçtiğimiz hafta sonu Kızıldağ’da gerçekleştirilen Güreş Festivali kapsamında konser ve güreş müsabakalarına vermiş olduğu destekten dolayı Başkan Sözlü’ye teşekkür eden Babacan Durak, “yaklaşık 400 yıllık bir geleneği yaşatmak adına gerçekleştirdiğimiz Güreş Festivali’nde Belediyemize destek olan Ceyhan Belediye Başkanımıza Karaisalı Belediyesi ve Kızıldağ Yaylası sakinleri adına teşekkür ediyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,

“ata sporumuz güreşe destek vermek, Türkiye Güreş Federasyonu’nun bir üyesi olarak beni de çok mutlu etmiştir. Bu yılki festivalde bizim inisiyatifimiz dışında istemediğimiz olaylar gerçekleşmesine rağmen alanda bulunanların ve yayla sakinlerimizin memnuniyeti bizleri de mutlu etmiştir. Kızıldağ Güreşleri’nin ‘Kırkpınar’ gibi kurumlaşması için ne gerekiyorsa yapmaya da hazırız. Güreş festivalinin Belediye’nin veya bir vakfın kontrolü altına alınması ve bundan sonra da böyle devam etmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

Kızıldağ Yaylası’nda kendisine gösterilen ilgiden dolayı oldukça memnun olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Sözlü, “ Kızıldağ’da, hemşehrilerimizin yayla sezonuyla birlikte halk konseri, kitap fuarı veya hediyelik eşya fuarı gibi isteklerine şahit olduk. Bu taleplerin sezonuna yayılıp; finalin ise halk konseri ve güreşle tamamlanması yayla turizmini daha da geliştirecektir diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.