1992 yılında Azerbeycan Hocalı'da büyük bir vahşet yaşandığını, Ermeni çetelerinin kadın, çocuk, yaşlı demeden 613 sivil Müslüman Türk'ü katlettiklerini hatırlattı.

Tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşen Hocalı'daki bu vahşetin tüm insanlığın kanını donduracak kadar gaddar ve hunharca olduğunu söyleyen Arabacı "1992 Şubatında Hocalı'da yapılanlar insanlık tarihinin gördüğü en büyük vahşetlerden birisidir. Yapılan incelemede cesetlerin birçoğunun başları ezildiği, kesildiği, gözlerinin oyulduğu birçoğuna da işkence edildiği görülmüştür. Hamile kadın ve çocukların karınlarının deşildiği bir çok işkence tespit edilmiştir." diye konuştu.
Katliamdan sonra bölgeye giden yabancı basının o anlattığına göre Hocalı'da öldürülmüş kadın ve çocukların arasında kafa derisi soyulmuş ve tırnaklarının çıkarılmış olduğunu ifade eden başkan Ayhan Arabacı, açıklamasını şöyle devam ettirdi; "Bu denli acı ve vahşete neden olanlar maalesef o olaydan sonra Ermenistan devleti başkanı sıfatı ile uluslararası arenada yer bulmuşlardır.

İki kadının başını kesip kale direği yapan ve çocukların başlarını kesip derisini yüzüp top yapacak kadar canileşen bu alçaklar maalesef daha sonra Ermenistan'ın devlet görevlerine getirilmişlerdir.

Maalesef bu katliamlara katılanlarda ülkemiz tarafından hesap sorulmak yerine kırmızı halılarda ağırlanmış tribünlerde birlikte maçlar seyredilmiş, Ermenilere yaranmak uğruna statlarımıza Türk bayrağı sokulması yasaklanmıştır.

Suriye'den, Arakan'a, Arakan'dan Filistin'e insanlık dramının ve vahşetin izini arayanlar Ermeni vahşetini milletimize unutturmaya çalışmışlar. Eli kanlı katillerle aynı locada maç seyrederken bu vahşeti nasıl sindirmişlerdir.

Acaba ölen türkse, ona yapılan Suriye'de Arakan'da Filistin'de yapılanlardan daha mı önemsizdir. Acaba bu yaşanan vahşet Suriye'de yaşanan vahşetten daha mı değersizdir. Soruyorum Hırant Dink'e övgü düzenler hepimiz Ermeniyiz diye haykıranlar, eli kanlı PKK teröristlerini neredeyse demokrasi ve özgürlük savaşçısı ilan edenler acaba bu gün 613 canın katledildiği gün neredesiniz.? Hepiniz Ermeni olmaktan utanmadınız ama acaba Türk olmaktan utandığınız için mi meydanda yoksunuz. 1915 Soykırımı arayanlar güney doğuda 90'lı yıllarda insan hakları arayanlar şimdi nerdesiniz?


Bilin ki vahşet ararsanız Hocalı'da, jenasis ararsanız Hocalı'da, katliam arasanız Hocalı'da, insanlık suçu ararsanız Hocalı'da, soykırım ararsanız Hocalı'da, büyük felaket ararsanız Hocalı'da.

Vahşetin kanın ve cesedin kimin olduğuna göre sevinen, üzülen bir insanlıkla karşı karşıyayız. Açıkçası maalesef orda yaşananlar da her türlü ahlaksızlık var ama bunları yapanlarda yalnızca insanlık yok. Zulüm Müslüman’a zulüm Türk'e olduğunda gözlerini kapayıp kendi milletinin acısına, başka milletlerin acısını tercih edene inat Müslüman Türk milletine ne Azerbeycan'da ne Karabağ'da ne Bosna'da ne Çeçenistan'da ne de Kerkük'te yapılan zulmü unutmayacağız unutturmayacağız ruhunuz şad mekanınız cennet olsun. Ne mutlu Türküm diyene."