Adana'da babalarına motosiklet ile çarpıp yaralanmasına neden olan lise öğrencisi 19 yaşındaki Abdullah Özder'i kaçırdıktan sonra, sopayla dövüp, bıçakla boğazını keserek vahşice öldürdüğü iddia edilen 3 kardeşten 2'si önce ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. Babalarının yaralanması tahrik sayılıp, mahkemedeki iyi hallerinden cezaları 25'er yıla indirildi. Bir sanık kardeş ise beraat etti. 

Lise öğrencisi Abdullah Özder 3 Mayıs 2010'da, motosikletle giderken Levent Mahallesi'nde, 70 yaşındaki Necmettin Güneş'e çarptı. İddiaya göre, yaralanan Güneş'in oğulları 47 yaşındaki Ramazan, 34 yaşındaki Bekir ve 40 yaşındaki M.Fadıl Güneş, babalarını yaralayan öğrenciyi öldürmek için planı yaptı.
İŞKENCE İLE ÖLDÜRÜLDÜ
3 kardeş, 21 Haziran 2010'da ödünç aldıkları bir araç ile Mobilyacılar Sitesi'nde çalışan ve bisikletle giden Özder'in üzerine araç sürdü. Bisikletten düşürüp kaçırdılar. Sopayla dövüp, bıçakla boğazını keserek öldürdükten sonra cep telefonu ve parasını gasp etti.
'NASIL ÖLDÜRDÜĞÜMÜ HATIRLAMIYORUM'
Yakalanan katil zanlısı Güneş kardeşler 3 yılı aşkın süredir yargılandıkları Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına çıktı. Mahkeme savcısınca haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 29'ar yıl hapis cezası istenen tutuklu Bekir ve tutuksuz Ramazan Güneş kardeşler öldürme ve gasp suçlamasını kabul etmeyerek beraatlerini istedi. Aynı ceza istenen tutuklu Fadıl Güneş ise ilk ifadesini tekrarlayarak, "Olay günü alkollüydüm. Babama çarptığı söylenen çocuğu kahvedekiler göstermişti. Konuşmak için arabaya çağırdım. Bıçak çekti. Eline vurup, bıçağı düşürdüm. Sonrasını hatırlamıyorum."dedi.
'İDAM EDİN BUNLARI'
Öldürülen gencin babası Hasan ile annesi Emine, sanıkların yalan söylediğini iddia ederek, idam edilmelerini istedi. 
AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET 25 YILA İNDİ
Mahkeme heyeti, Fadıl ve Bekir Güneş'i, 'Tasarlayarak eziyet çektirerek öldürme' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Daha sonra, babalarının yaralanması tahrik unsuru sayılarak cezaları 24 yıla, ardından duruşmalardaki durumları iyi hal kabul edilerek 20'şer yıla indirildi. Her iki kardeş, öldürdükleri gencin hürriyetini yoksun kılmaktan da ayrıca 5'er yıl hapse mahkum edildi. Fadıl ve Bekir Güneş kardeşler toplam 25'er yıl hapis cezasına çarptırılırken kardeşleri Ramazan Güneş ise delil yetersizliğinden beraat etti. 3 sanık kardeşe 'Yağma' suçundan ise beraat kararı verildi.
'ADALETE OLAN GÜVENİMİZ ZEDELENMİŞTİR'
Öldürülen liseli gencin ailesi, verilen cezaları az bulup kararı temyiz edeceklerini söyledi. Acılı anne ve baba, "Oğlumuzu vahşice öldürenlere bu kadar az ceza verilmesi adalete olan güvenimizi zedelemiştir. Yargıtay'ın bu kararı bozacağına inanıyoruz" dedi. 
GÜNAYDIN ADANA GAZETESİ