Bakanlık Temsilcileri Adnan Ekiz, Ece Çetin, Birgül Yazıcıoğlu ve Nurettin Kiriktir'in onayı ile Birlik Başkan Vekili Mustafa Göktaş’ın startını verdiği Oskar Müzikhol’de gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulun Divan Başkanlığı için iki liste yarıştı. Birlik Başkan Vekili Nihat Sözütek ve Başkan Adayı Selahattin Çırak’ın adayı Erdoğan Aydoğan için yapılan oylamada, Nihat Sözütek 51’e karşı 132 oyla divan başkanlığına seçildi.  Adana ESOB Başkan Vekili Nihat Sözütek ‘in divan üyeliklerini ise Oğuz Başman, Murat Yağmur, Nuri Zengin ve Metin Taylancı yaptı.

 

BAŞKAN ADAYLARI SANDIĞIN BAŞINDAN AYRILMADI

Heyecan ve büyük çekişme yaşandığı olağanüstü genel kurulda Başkan Adayları İsmail Abike,  Fuat Demir ile Selahattin Çırak’ın yönetimi,  seçimi kazanmak için büyük çaba sarf etti. Başkan adaylarının delegelerin oy kullanırlarken sandığının yanından bir an olsun ayrılmadıkları gözlendi.

 

OYLAR ÇOK DİKKATLİ SAYDILDI

AETESO Olağanüstü Genel Kurulunda akşam saatlerinde oy kullanımının yasal olarak sona ermesi üzerine, emniyet güçleri ve hükümet komiserleri nezaretinde sandık açılarak sayımlar yapıldı. Heyecanın had safhaya çıktığı zarf sayımında, odaya kayıtlı 1014 delegeden 519’nun   oy kullandığı tespit edildi. Seçim kurulu görevlilerinin  oyları bir bir sayarak tasnif ederken, İsmail Abike’ye ait oy pusulalarının mavi, Fuat Demir’in oy pusulasının Sarı ve Selahattin Çırak’a ait oy pusulasının ise Beyaz renkli olduğu görüldü.

 

ABİKE  VE EKİBİ BİR KEZ DAHA BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADI

Sayım sonucunda ise Başkan Adaylarından Fuat Demir  20  , İsmail Abike’nin  281 oy aldığı  görüldü.  Selahattin Çırak’ın toplam oyu  ise 211’de kaldı. Böylece, İsmail Abike Adana Elektrik Teknisyenleri Odası’nda, bir kez daha seçimin galibi  oldu. Seçimin sonuçlarının açıklanmasından sonra  Selahattin Çırak  ve yönetim kurulu üyelerinin  sessiz sedasız salondan ayrıldığı gözlenirken, İsmail Abike   taraftarlarının  büyük sevinç yaşadığı görüldü.  Genel kurula katılan çok sayıda üye ve esnaflar   İsmail Abike’ye sarılıp, kucaklayıp, öperek tebrik ettiler. İsmail Abike ,  “Yapılan tüm haksızlıklara rağmen Adalet bir kez daha yerini buldu. Ama  üyelerimizin en doğru kararı vereceğinden emindim. Allah’ıma hamdolsun. Çok şükür kazandık. Bundan sonraki süreçte daha çok çalışacağız ve   tüm üyelerimizi daha kucaklayacağız”dedi.

 

Başkan Abike ve yönetim kurulu üyeleri, seçim sonrası Adana ESOB’a giderek, Birlik Başkanı Kazım Barışık’ın huzuruna çıktı. Barışık, AETESO’da zorlu seçimi bir kez daha kazanarak üyelerinden güvenoyu alan Oda Başkanı Abike ve ekibini kutlarken, “Bu seçimde emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ediyorum. Bu seçim artık geride kaldı. Bundan sonraki süreçte, yarın seçim olacak gibi çalışacak ve üyelerinize gereken ilgi ve alakayı gösterecek, hizmetlerinizi eksiksiz yapacaksınız. Benim sizden isteğim budur”diye konuştu.

 

Adana Elektrik Teknisyenleri Esnaf Odası Yeni Yönetim Kurulu  şu şekilde oluştu.

Başkan: İsmail Abike. Yönetim Kurulu: Serdal Şenyürek, Tuncay Tuncer,Ali Doğan, Sabri Kale, Can Baş, Şadi İnep, Nasım Özen

Denetim Kurulu: Fettullah Özdamar, Mustafa Akkapulu, Mustafa Erşan