Houston belediye binasındaki törende kardeşlik protokolüne imzalar Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile Houston Belediye Başkan Yardımcısı Edward Gonzalez tarafından atıldı.

          Teksas'ta yasa gereği toplum adına yapılacak bu tür anlaşmalar için meclis üyelerinin ve halkın ikna edilmesi gerekiyor. Bu nedenle Zihni Aldırmaz başkanlığında Adana'dan gelen heyet ilk gün Houston Meclisi üyelerini Adana hakkında bilgilendirdi. Meclis başkanı ve üyeler tarafından sorulan sorular Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz tarafından cevaplandırıldı. Bu bilgilendirme, televizyonlar aracılığı ile de naklen verildi.

İlk bilgilendirmenin üzerinden dört gün geçtikten sonra da herhangi bir itirazın gelmemesi üzerine kardeşlik anlaşması yapılmasına karar verildi.

Houston Belediye binasında düzenlenen imza töreninde konuşan Houston Belediye Başkan Yardımcısı Edward Gonzalez, bu anlaşmanın her iki kente yarar  sağlaması dileğinde bulundu. Adana ile partnerlik anlaşması yapmaktan mutlu olduklarını ifade eden Gonzalez, karşılıklı ilişkilerin bundan sonra hızlı bir gelişim göstereceğine inandığını söyledi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise, Adana Houston arasında pek çok ortak nokta bulunduğunu hatırlatarak, bu benzerliklerin de işbirliği yapılabilecek alanların varlığına işaret ettiğini söyledi. Gerek sağlık potansiyelleri, gerekse enerji konusundaki ortak sektörlerde karşılıklı yatırım ve ticaret yapma ihtimalinin güçlendiğini kaydeden Aldırmaz, bu fırsatları değerlendirmek istediklerini söyledi. 60 yılı aşkın bir süredir Adana'da faaliyet gösteren İncirlik Hava Üssü'nden dolayı Amerikalılarla hep beraber yaşadıklarını ve sıkı dostlukların oluştuğunu vurgulayan Aldırmaz, bu birlikteliğin imzalanan anlaşma ile çok daha güleneceğini kaydetti.
    İmza törenine katılan Sarıçam İlçe Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci de İncirlik’ten dolayı Amerkalılarla dostluğun ötesinde akrabalıkların oluştuğuna işaret etti. ABD'ye hem gelin verdiklerini hem de aldıklarını ifade eden Zenbilci, bu ilişkilerin ticaretle daha da kalıcı hale geleceğine inandığını söyledi.

             Teksas Türk Amerikan Ticaret Odası Başkanı Tarık Çelik ise böyle bir anlaşmanın her iki ülkeye sağlayacağı faydadan söz etti. Çelik, bir STK olarak bu protokolden çok mutlu ve de umutlu olduklarını, Adanalı işadamlarına yardımcı olmayı görev bildiklerini söyledi.

             Houston Başkonsolosu Cemalettin Aydın da son bir haftada çok önemli gelişmelerin üst üste yaşandığını ifade etti.  THY'nin Houston'a direkt sefer başlatması,                Houston Türk Filmleri Festivali ve şimdi de Adana ile partnerlik anlaşmasının imzalanması. Bütün bunların Türkiye adına çok sevindirici olduğunu kaydetti.

İmzaların atılmasının ardından karşılıklı hediyeler verildi ve hatıra fotoğrafı çektirildi.