Tasarı kapsamında Adana’nın ilk vakıf üniversitesi olacak Kanuni Üniversitesi’nin kurulmasında büyük bir aşama daha geçildi. Yasa Meclis’te kabul edildikten sonra Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından Adana’nın ilk vakıf üniversitesi kurulmuş olacak.

Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Meclis başkanlığına sunuldu. Tasarıya göre Adana’da Çukurova Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin hükümlerine tabi olmak üzere, kamu tüzel kişiliğine sahip Kanuni Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kuruldu. İlk etapta üniversite bünyesinde, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik ve Beşeri Bilimler fakülteleri ile Sosyal ve Fen Bilimler enstitüleri olacak.  

Tasarının gerekçesinde ise vakıf üniversitelerinin Türk yükseköğretim sisteminin ayrılmaz parçası ve önemli bir bölümünü oluşturduğu belirtilerek, kurulacak vakıf üniversitelerinin Türkiye'nin genç nüfusunun talebini karşılanmasına katkı sağlayacağı ifade edildi.