Adana’nın Karataş ilçesi Bebeli Köyü’nde Tarıma Dayalı Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin bir an önce faaliyete geçmesi ve kent ekonomisine katkı sağlamaya başlaması için çalışmalar hız kazandı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Tarım Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin ve bazı bürokratlar, bölgede incelemelerde bulundu, Bebeli Köyü sakinleriyle buluştu.

BEBELİ SAKİNLERİNİ BİLGİLENDİRİP, TALEP VE BEKLENTİLERİNİ DİNLEDİK

Karataş’a bağlı Bebeli Köyü’nde kuruluş çalışmaları devam eden Tarıma Dayalı Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde gelinen aşamayı değerlendirip, incelemelerde bulunduklarını belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Bebeli Köyü sakinleriyle de bir araya gelerek, köylülerin bilgilendirilip, talep ve beklentilerinin alındığını açıkladı.

Adana’nın, dünyanın en verimli ovalarından biri olan Çukurova’nın merkezinde bulunduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar, kentin tarım potansiyelinin daha verimli değerlendirilebilmesi adına, Tarıma Dayalı Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde üretime başlanmasının önemine vurgu yaptı.

BİRLİKTE ÇALIŞMAYA VE DAHA ÇOK ÜRETMEYE İHTİYACIMIZ VAR

Başkan Zeydan Karalar, “Sayın Valimiz ve kent ekonomisinde ağırlığı olan bazı kurum ve kuruluşların temsilcileriyle bölgede incelemelerde bulunduk.

Tarım sektörü Adana’mız için büyük önem taşımaktadır. Tarım potansiyelimizi, hak ettiği şekilde harekete getirmek, kenti ekonomisine daha fazla değer eklemesine olanak tanımak için, Tarıma Dayalı Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin öneminin farkındayız. Arazi içindeki drenaj kanallarının revize edilmesi ile bölgenin çevresinde drenaj kanalları açılması çalışmalarını, Sayın Valimizin de bulunduğu heyetle birlikte inceledik. Bölgenin üretime geçmesi, şehrimizin ekonomisi, insanlarımızın istihdamı açısından büyük önem arz etmektedir. Adana’mızın her sektörde güçlenip büyümesi için birlikte çalışmaya ve üretmeye ihtiyacımız var” dedi.