Vali İlhan Atış, 2010 yılının son toplantısını gerçekleştireceklerini belirterek, toplantıya katılan kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluş yetkililerine teşekkür etti.

Toplantıda, ÇÜ. Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kaşif Barut’a metro ile ilgili çeşitli sorular sordu. Barut, 339 milyar dolar keşif bedelli metro 1. etabının dış kredi ile yapıldığını ve alınan kredinin yetmediğini ve yapımının bu nedenle 3 yıl geciktiğini belirterek, 28 Eylül tarihinden itibaren de ücretli yolcu taşımaya başladıklarını ve metronun toplam 757 milyon dolara mal olduğunu söyledi.

Adana Valisi İlhan Atış ise 2. etap için Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Üniversitesi ile birlikte bir toplantı gerçekleştireceklerini söyledi.

Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Turgut Aydın da, devam eden projeleri arasında bulunan Karataş yolunun ilk beşinci kilometresindeki kamulaştırma sorunları nedeniyle yapılamadığını geriye kalan 44 kilometrenin bölüm olarak ulaşıma açıldığını söyledi.
Adana şehir içindeki Dörtyol Kavşağındaki alt geçit çalışmasının Şubat ayı sonuna kadar bitirileceğini ifade eden Aydın, Aralık ayı sonuna kadar Kuzey-Güney tarafı ile yan bağlantılarının tamamlanacağını açıkladı.

DSİ 6. Bölge ile ASKİ Yetkilileri arasındaki sorunların ortaya çıktığı toplantıda konuşan DSİ 6.Bölge Müdürü Numan Doğan Gürbüz, ASKİ’nin “Ben yaptım oldu” mantığı ile hareket ettiğini ve her zaman emrivaki yaptıklarını belirterek, “Biz kendilerine her türlü yardımcı olmak istiyoruz ama ASKİ ise diyalog ile sorunu çözmek yerine emrivaki ile çözmeye çalışıyorlar. Biz ise emrivakilere göre iş yapamayız” eleştirisinde bulundu.

Vali Atış, diğer yatırımcı daire amirlerine de söz vererek projeler ile gerçekleştirme oranlarını anlatmalarını istedi. Atış, toplantının sonunda ÇÜ. Rektörü Alper Akınoğlu’ndan yapımı devam eden Kongre ve Kültür Merkezi’nin İl Koordinasyon Kurulu üyelerine birlikte gezdirilmesi teklifinde bulundu.