Adana Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla düzenlenen Kazakistan Gecesi’ne Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly ile birlikte katıldı. Konserin açılışında konuşan Başkan Sözlü, ‘’Kazakistan’dan, ata yurdumuzdan gelen kardeşlerimizle bir arada olmaktan dolayı bahtiyarım. Bizlerle olan kültürel bağlarını, sergiledikleri sanatı keyifle izledim. İnanıyorum ki bu buluşmamız yarım kalmayacak ve Türk Dünyası’nın kavuşmasına vesile olacak’’ dedi.

‘’BAŞKAN SÖZLÜ VARKEN TÜRK’ÜN BAYRAĞI YERE İNMEZ’’

Adana’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Saparbekuly, ‘’Adana Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir başkanı varken Türk’ün Bayrağı hiç bir zaman inmez’’ diyerek misafirperverlikleri dolayısıyla Başkan Sözlü’ye teşekkür etti.

İZLEYİCİLERE BAŞKAN’DAN KARPUZ İKRAMI

Kazakistan Cumhuriyeti’nin sergilediği kültürel etkinlikler ve Kazakistan’dan gelen sanatçıların konseri ardından Başkan Sözlü, son günlerde evinde, ailesiyle çektiği video kliple tüm Türkiye’nin gözdesi haline gelen Adana karpuzunu katılımcılara ikram etti.