İnsan Hakları Derneği Adana Şubesi Eşbaşkanları İlhan Güngör ve Sema Peynirci ile Yönetim Kurulu Üyeleri Ferdi Sönmez, Hatip Arslan ve Fatma Yılmaz, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Eşbaşkanlar Güngör ve Peynirci yaptıkları açıklamalarda, 1980 Darbesini yapan ve askeri cunta rejimini kuran Kenan Evren’in işlediği suçlardan dolayı müebbet hapis cezası aldığını, buna rağmen Evren’in çıkardığı baskıcı, antidemokratik 1980 anayasasının halen varlığını sürdürdüğüne dikkat çektiler.

1980 darbesinin mimarı Kenan Evren’in adının Adana’da bir caddede isim olmasının geçmişle yüzleşmeye engel olduğu gibi yaşanan acıları daha da derinleştirdiğini söyleyen Güngör ve Peynirci, evrensel insan hakları ve insalcıl hukukla bağdaşmayan anlayış ve uygulamalarla yaşam hakkını açıkca ihlal eden ve insanlığa karşı suç işleyen Evren’in hem yargı kararıyla hemde toplum vicdanında mahkum olduğunu ifade ettiler.

Kenan Evren Bulvarı’nın adının Yaşar Kemal Bulvarı olması için şahıs, sivil toplum örgütleri başkan ve temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, emek ve meslek örgütlerinin katıldığı imza kampanyası düzenleyen İnsan Hakları Derneği Adana Şubesi’nin, konuyla ilgili olarak hazırlanan dilekçeyle Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de ziyarette yaptığı açıklamada, Yaşar Kemal’in sadece Türk değil Dünya edebiyatında da önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, ünlü romancının adının yaşatılması için bir caddeye isminin verilmesinin yerinde bir davranış olacağına işaret etti.