Adana Büyükşehir Belediyesi Otobüslerinde ve Özel Halk Otobüsleri’nde geçerli olan Kent Kart Uygulaması, dolmuşlarda da hayata geçiriliyor.  Kent Kart Hizmeti, Adana’da ilk kez Cemalpaşa Dolmuşları’nda uygulanmaya başladı. Yeni uygulama nediniyle Cemalpaşa Dolmuş Kooperatifi’nde düzenlenen törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Nihat Sözütek, TBMM İdare Amiri-MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, MHP İl Başkanı Yusuf Baş, Cemalpaşa Dolmuş Koop Başkanı Bekir Sonat, MHP Millevtekili Adayları ve belediye bürokratları ile dolmuş esnafı katıldı.

 

Törenin açılışında söz alan Bekir Sonat,  “Bir şey değişecek, her şey değişecek” soganıyla yola çıkan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye ve Büyükşehir Bürokratları’na Kent Kart Uygulaması’nı hayata geçirmelerinden dolayı teşekkür etti. Bekir Sonat, Başkan Hüseyin Sözlü’ye çiçek verdi.

 

AESOB Başkanı Nihat Sözütek de, Adana’da bir ilk yaşanacağını belirterek, teknolojinin nimetlerinden ulaşımda da yararlanılması gerektiğini kaydetti. Sözütek, “İnşallah Sayın Başkanım Hüseyin Sözlü’nün dirayetiyle daha güzel şeyler yaparız bu kentte. Adana’ya yakışır dizaynları, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımla birlikte hayata geçireceğiz inşallah” dedi.

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak başladığı konuşmasında, yok edilmek istenen bir milletin, Milli Mücadele’yle başlayıp, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla taçlandırdığı zorlu bir yolun sonunda Cumhuriyete ulaşıldığını vurguladı. Başkan Sözlü, Cumhuriyetin; Anadolu’nun şuurlu Müslümanlığının, Türklüğünün tarihi olduğunu söyledi. O’nu kuran Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, gaziler ve şehitleri minnetle, saygıyla andıklarını belirten Başkan Sözlü, “Cumhuriyeti korumayı, yaşatmayı ve desteklemeyi de namus borcu, şeref borcu olarak biliyoruz. Bunun farkında olan Cumhuriyetcilerin, memleket çocuklarının, Gazi Mustafa Kemal Atatürk takipçilerinin cihadı olmalıdır 1 Kasım 2015. Ona göre doğru düşünüp, doğru karar vermeliyiz” diye konuştu.

ADANA’DA ULAŞIMIN KALİTE STANDARDI YÜKSELECEK

Halka hizmet etmenin görevleri olduğunu anlatan Başkan Hüseyin Sözlü, şunları söyledi: “Bizler de aziz milletimize hizmet etmeli ve bu topraklara değer katmalıyız. Adana’da ve Türkiye’nin her noktasında bunu hayata geçirmeliyiz. Yapmış olduğumuz her hizmette ileri gitmeli, mesafe almalıyız. Bugün önemli bir hizmeti hayata geçiriyoruz. Şehrimizin ulaşım esnafını rakip olarak değil, çözüm ortağı olarak görüyoruz. Cemalpaşa dolmuşlarına, Belediye otobüslerinde kullanılan kartlarla hizmet verme fırsatı sunuyoruz. Ulaşım pastasında payı olan bir esnaf topluluğunu rakip olarak görmediğimizin önemli bir göstergesi olarak, belediyemizi farklı kılan bir hizmeti, kendilerinin de halka sunmasına olanak tanıyoruz. Hemşehrilerimize alternatif, ulaşım esnafımıza fırsat sunuyoruz. Biz şehir içi toplu taşıma yapan dolmuşlara ve halk otobüslerine teklif ilettik. Standartlarımızı yükseltelim, hatlardaki payınızı artıralım, işbirliği yapalım. Bu konuda tereddütü olanlar bugün, pazardan aldığımız kendi payımızı dolmuşçu esnafıyla paylaştığımızı  görsün. Adana’da toplu taşıma hizmetinin standardını yükseltmek ve dolmuşları, özel halk otobüslerini ve diğer toplu taşıma yapan araçların tamamını, yeni aldığımız büyük otobüslerin standardına taşımak istiyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz hatlarda, ulaşımla ilgili belirleyici, düzenleyici görevimizi yerine getirerek, ulaşım esnafına hizmet etmek istiyoruz. Ulaşım esnafımızın da bizlere aynı samimiyette bir duruş göstermesini, yanıt vermesini bekliyoruz.”

ULAŞIM ESNAFINA İŞBİRLİĞİ İÇİN ELİMİZİ UZATIYORUZ

Başkan Sözlü, konuşmasını şöyle tamamladı: “Sadece şoför esnafımıza değil, Adana’daki esnaflarımızın tamamının lideri olan Nihat Sözütek Başkanımıza bir mesaj vermek istiyorum. Biz Adana’da ulaşım hizmetinin standardını yükseltmek, Adana’da ilçelere bağlı köyleri ilçe merkezine, daha sonra da Adana merkezine bağlayacak, refah toplumu ülkelerindeki ulaşım standardını köylerimize kadar götürmek istiyoruz. Batı toplumlarında bir otobüs gider, bir köy sakinini evinden alır, şehir merkezine götürür. Refah toplumlarına ait bu ulaşım standardını şehrimizde görmek istiyoruz. Bunu gerçekleştirirken ulaşım esnafımızı, yanı başımızda çözüm ortağı olarak görmek istiyoruz. Onların kazanmasını, şehir halkının daha sağlıklı, daha ekonomik ulaşım hizmeti almasını, belediyemizin de ulaşılamayan noktalara yeni hatlar açarak, ulaşım standardının yükseltilmesini istiyoruz. Esnafımıza işbirliği için elimizi uzatıyoruz. Aslolan halkımızın kalitesi yüksek ulaşım hizmetini almasıdır. Ulaşım esnafı toplumumuzun sosyal bir katmanını temsil ediyor ve gerçek sivil toplum örgütü olarak karşımızda duruyorlar. Hayırlu uğurlu olsun, ulaşım esnafının, adana esnafının, adana sanayicisinin, üreticisinin en yakın dostuğu olmaya devam edeceğiz.”