3 Aralık Cumartesi günü Atatürk Parkı'nda açılan standda; Adana Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Ulusal Gönüllülük Komitesi ve Habitat Derneği gönüllüleri görev aldı. Gönüllülük kavramını görünür kılmak ve bireyleri gönüllü olmaya teşvik etmek amacıyla açılan stant ziyaretçi akınına uğradı.  
Stant ziyaretçilerine "Sizce gönüllülük nedir? Gönüllü olmanın önemi nedir? Gönüllülüğün rengi nedir?" gibi sorular soruldu. Yapılan çalışmalar hakkında ziyaretçilere bilgi verilirken, Birleşmiş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri 'ne ulaşma yolunda gönüllü çalışmaların önemine dikkat çekildi. Ayrıca Gençlik Meclisi ile çalışmak isteyen yeni gönüllülerin iletişim bilgileri alındı. Standı ziyaret eden Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Durmuş Ökten, Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu Üyesi ve Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan da Gençlik Meclisi gönüllüsü oldular.

5 ARALIK DÜNYA GÖNÜLLÜLER GÜNÜ
Adana Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından yapılan açıklamada; "Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 1985 yılında alınan kararla, gönüllü çalışmalarını ve faydalarını dünya çapında duyurmak ve gönüllü programlara katılımı artırmak amacıyla ‘5 Aralık’ Dünya Gönüllüler Günü olarak kabul edilmiştir. Dünya Gönüllüler Günü; ‘gönüllülük’ kavramının toplumumuzda daha geniş kitlelere yayılması, günlük hayatımızın doğal bir parçası haline gelmesi ve gönüllü çalışmaların; yerel, ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılması için çok önemli bir fırsat olarak kabul edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.