Başkan Kılçık, Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Adana Ticaret Odası (ATO)  Başkanı Atilla Menevşe’ye ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunurken eski Başkan Ali Gizer’i de unutmadı.  Kılçık, eski Başkan için, “Sayın Gizer, koltuğunu kendiliğinden bırakan ender örnek başkanlardan biridir. Kendisine huzurunuzda Adanalılara yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Kılçık, daha sonra ziyarette yaklaşık 3 Yıl önce müteahhitlerin bir araya gelmesiyle kurulan Derneğin faaliyetlerini anlattı.  Kuruluş amaçlarının Adana da ki yapsat sektörünün yaşadığı sıkıntılara çare aramak ve üyeler arasındaki işbirliğini geliştirerek, sosyal projelere destek olmak için var olduklarını ifade eden Kılçık, son yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. 

MALİYET YÜZDE 20 ARTACAK

Önemli açıklamalarda bulunan AYAMDER Başkanı Murtaza Kılçık; Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Adana’nın yapısını ve gelişimini değiştirecek ve etkileyecek çok ciddi bir imar yönetmenliği kararı aldığını hatırlattı. Bakanlığın Büyükşehirlerin imar yönetmeliğin devre dışı bırakarak planlı alanlarda imar yönetmenliği tadil ettiğini söyleyen Murtaza Kılçık; “Bakanlık bu  yönetmenlikle ciddi bir tadilat yaptı. Bu tadilatla, Artık, ‘Evlerde balkon yapmak’ mümkün olmayacak. Bu tanımlama ile inşaatlar da balkon yapılacak alan bırakmıyor. Yeni yönetmenlik ile bir dairenin arsa maliyeti yüzde 20 oranında ekstra artacak” diye konuştu.

Bu durumun Adana’da çok ciddi sıkıntılara yol açacağını hatırlatan Kılçık, konuşmasını şöyle sürdürdü.

BİNALAR BALKONSUZ OLACAK

“Arsa maliyeti yüksek olan Adana’da yeni düzenleme ile bu sıkıntı daha da büyücektir.. Bakanlığın bir an önce bu yönetmenliği piyasa koşullarını arazi görüşlerini dikkate alarak yeni bir tadilat yapması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun bir an önce dillendirerek çare bulunmasını istiyoruz.  Balkonun önemli olduğu  Akdeniz’de bu yönetmelikle müteahhitler artık balkon yapamayacak. Binalar balkonsuz olacak” diye uyarıda bulundu.

“BU BİR HAK KAYBIDIR”

ATO  Başkanı  Atila Menevşe’de Müteahhitlerin kendilerine verdikleri destekten ve ziyaretten dolayı teşekkür etti. İnşaat sektörünün Oda’da en fazla kaydı olan sektör olduğunu belirten Menevşe;  “Adana’mıza bir şeyler yapmamızın çabası ve bilinci içindeyiz. Yaşadığınız sorunlar  bir hak kaybıdır. Önemli olan sesimizi el birliği içerisinde duyurmaktır. Biz bu sorunlarınızı gereken yerlere ilettir gerekeni de yaparız” sözünde bulundu. 

Samimi geçen ziyaret sonunda AYAMDER ve ATO yönetim Kurulu üyeleri topluca hatıra fotoğraf çektirdi.