27 Temmuz 2017 Perşembe günü Ankara’da düzenlenen fuarda Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projeler yer aldı. Fuar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen ve İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi (İKG) Programı kapsamında yürütülen projelerin ürünlerine ev sahipliği yaptı.

Türkiye’nin 33 ilinden 80 hibe projesinin tanıtımının yapıldığı “Hayatlar Değişiyor, Türkiye Gelişiyor 2.Proje Fuarı”na katılan Kozan Belediyesi’nin standı katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Kozan Belediyesi Hayat Boyu Eğitim Merkezinde halen devam eden ahşap süsleme ve gümüş işleme atölyelerinin ürünlerinin sergilendiği fuarda ayrıca Kozan Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl yayınlanan Kozan Gezi Rehberi ve Medeniyetler Şehri Kozan kitaplarının da tanıtımları yapıldı. Hayat Boyu Eğitim Merkezinde açılan temel bilgisayar eğitimi, servis elemanı yardımcılığı, kuaförlük kursu ve temel İngilizce kurslarının tanıtıldığı basılı ve görsel malzemeler fuara katılanlar tarafından yakından incelendi.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, “Hayatlar Değişiyor, Türkiye Gelişiyor 2.Proje Fuarı”na katılan Hayat Boyu Eğitim Merkezi projesini büyük bir başarıyla devam ettirdiklerini söyledi. Başkan Öztürk açıklamasında; “Ankara’da düzenlenen fuarda standımız gerek üst düzey bürokratlarımızdan gerekse fuarda standı bulunan diğer proje sahiplerinden büyük ilgi gördü. Ayrıca fuar kapsamında düzenlenen panelde sunum yapan 5 başarılı proje arasında yer aldık. Kozan Belediyesi’nin ilk Avrupa Birliği projesi olan Hayat Boyu Eğitim Merkezimizde proje faaliyetlerimizi eksiksiz sürdürüyoruz. Devam eden kurslarımıza 25 - 64 yaş arası kadınlarımızdan çok büyük ilgi var. Bu vesileyle proje sürecinde bizden desteğini esirgemeyen İŞKUR İl Müdürlüğümüze, KOSGEB İl Müdürlüğümüze ve Kozan Halk Eğitim Merkezimize tekrar teşekkür etmek istiyorum. Merkezimizde proje çalışmalarımız tamamlandıktan sonra da kurslarımızın devam etmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” dedi.

Kozan Belediyesi’nin kendi imkanları ile inşaatını 2 ay gibi kısa bir sürede tamamladığı ve 560 metrekarelik kapalı alana sahip olan Hayat Boyu Eğitim Merkezi 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Belediye Başkanı Musa Öztürk’ün ev sahipliğinde düzenlenen törenle açılmıştı. Merkezde proje kapsamında 25 – 64 yaş arası 425 kadına kurslar veriliyor.