Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Şantiye Şefliği ekipleri Varsaklar Mahallesindeki yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarına haziran ayında başlamıştı. Çalışmalar kapsamında aralık ayının ortasına kadar ana hattı oluşturan 1200’lük büzler toprak altına yerleştirildi. 6 ayda toplamda 700 metre 1200’lük büzün döşendiği belirtildi. 

Şantiye ekipleri aralık ayının ortasında 1200’lük büzlerin döşenmesine ara vererek, ara sokaklara 600’lük büzler döşemeye başladı. Yaklaşık 15 gündür süren çalışmalar kapsamında 375 metre 600’lük büz döşendi. Varsaklar Mahallesi için hazırlanan proje kapsamında mahalleye toplamda 3 bin 500 metre 600’lük, 1500 metre de 1200’lük büz döşenecek. Çalışmaların tamamlanması ile bölgede biriken yağmur suları toplanarak drenaj hattı aracılığı ile ilçe merkezinden geçen Kozan (Kilgen) Çayına akıtılacak.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk Varsaklar Mahallesinde devam eden yağmur suyu drenaj hattı çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi. Başkan Öztürk açıklamasında; “Yağmur suyu drenaj hattına ilk olarak 2015’in mart ayında başladık. İki buçuk yıldır devam eden çalışmalarımıza vatandaşlarımızın desteği artarak devam etti. Kozanımızın merkezinde drenaj hattı döşemediğimiz çok az yer kaldı. Merkez mahalle muhtarlarımız da ekiplerimize destek oldu, yol gösterdi. Varsaklar’daki yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarımız bir süre daha devam edecek. Maddi imkansızlıklar nedeniyle bazı dönemlerde çalışmalarımız daha yavaş ilerliyor. Amacımız vatandaşımızı mağdur etmeden drenaj hattı çalışmalarımızı tamamlamak ve büz döşemek için kazdığımız yolların bakımını hızlıca yapmak. Bir çok belediyenin cesaret edemediği şeyi yaptık ve altyapı çalışmalarına el attık. Allah kısmet ederse kısa süre sonra Kozanımıza doğal gaz hattının döşenmesi çalışmalarına da başlayacağız. Anlayış ve destekleri için vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Kozan Belediyesi’nin iki buçuk yıldır devam eden yağmur suyu drenaj hattı projesi kapsamında Cumhuriyet Mahallesi, Irmak Caddesi, Üstün Sokak, Şıh Efendi Bulvarı, Fehmi Özel Türkay Bulvarı, Saimbeyli Caddesi, Şevkiye Mahallesi, Sırkıntı Caddesi ve Şehit Hüseyin Soydan Caddesinde (Işıklı Yol) drenaj hattı çalışmaları tamamlandı.