Şu anda faaliyette olan 10 adet Kültür Evinde geçen yıl 30 bin civarında Adanalı faydalandı. Yeni açılan Kültür Evleri sayesinde çocuklar sokağın olumsuz koşullarından uzaklaşıp, eğitim ve öğretim görüyorlar, hem de meslek kurslarına katılarak meslek sahibi oluyorlar.

 

Yüreğir Belediyesi Kültür Evlerinin her kesime hitap ettiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 'Her biri 1700 metrekare kapalı alana sahip olan Kültür Evlerimiz bölgemizde önemli bir eksikliği gidermiş bulunmaktadır. Maddi durumu iyi olmayan  Öğrencilerimize yönelik düzenlenen SBS-LGS-LYS kurslarından geçen yıl binlerce öğrencimiz faydalanmıştır. Bu kurslarımıza katılan öğrencilerimiz çok güzel okullara yerleşme imkanına kavuşmuşlardır. Çocuklarımızın geleceğine katkıda bulunmak bizleri mutlu ediyor.Bu kurslarımız bu senede devam edecektir. Kurslara katılmak isteyen öğrencilerimiz kendilerine en yakın Kültür Evlerimize giderek başvurabilirler.' şeklinde konuştu.

 

Sivil toplum örgütleri ile işbirliği yaparak bir çok önemli projenin Yüreğir de gerçekleştiğini belirten Başkan Çelikcan ' Kültür Evlerimiz sayesinde bir çok sosyal destek projeleri ilçemizde uygulandı. Halende uygulanmaya devam ediyor.

 

Düzenlediğimiz meslek kurslarımız sayesinde ise bir çok insanımız meslek sahibi oldular. Gereksinim duyulan bir çok kurslar Kültür Evlerimiz de devam ediyor. Teknoloji sürekli gelişmekte ve ara elemana ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ara eleman ihtiyacını gidermek için yeni kurslarda tarafımızdan açılmaktadır. Organize Sanayi Bölgesi ile görüşülerek ihtiyaç duyulan alanlara yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.

 

Bölgemiz çok göç alan bir bölge olduğu için eğitim açısından biraz geri kalmış bir bölgemiz. Bunu gidermek amacıyla insanlarımızın günlük hayatlarında kendilerine yardımcı olacak eğitici ve öğretici seminerler düzenleyerek onların daha bilinçli bireyler olmasına yardımcı oluyoruz. Konusunda uzman kişilerimiz vatandaşlarımızın ihtiyaç duyabileceği her konuda seminerler düzenliyorlar. Bu yüzden Kültür Evlerimiz 7 en 70 e bütün vatandaşlarımızın faydalandığı birer eğitim yuvaları olmuşlardır.' dedi