Yüreğir Kültür Evlerindeki faaliyetleri incelemek ve fikir edinmek amacıyla Macaristan Weiss Manfred Mesleki Eğitim Öğretmenleri ve AK Parti Menemen İlçe Başkanı heyet halinde gelerek Kültür Evlerini incelediler. Kültür Evlerine hayran kaldılar.
Avrupa Birliği Ulusal LDV programı kapsamında Adana’ya gelen Macaristan Weiss Manfred  Mesleki Eğitim Öğretmenleri Agues Varkonyi, Hedi Hajansne, Hrabovszky Belane, katalin Nagy ve Csilla Kepesne engellilerin mesleki eğitimlerinin gelişimlerini incelemek üzere model olarak seçtikleri Yüreğir Kültür Evlerine hayran kaldılar.
Özellikle Köprülü Mehmet Akif Ersoy Kültür Evinde; Kalkınma Ajansı ile Yüreğir Belediyesi tarafından birlikte yürütülen 50 kadın engelli bireye kurs verilen hazır giyim ve trikotaj eğitim atölyesini incelediler. SODES destekli GÖR-BİR işbirliği ile gerçekleştirilen görme engelliler resim atölyesini gezdiler. Yapılan çalışmalara hayran kalan ekip Yüreğir Belediyesi’nin çok büyük hizmetler yaptığını belirterek ‘Bu çalışmalar birçok Avrupa ülkesinde dahi yok. Özellikle engelli bireylere yönelik olarak bu çalışmalarla insana ne kadar değer verdiğine şahit olduk. Hepsi çok güzel çalışmalar. Başkan beye bu insani ve sosyal duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz’ dediler.
İzmir Menemen AK Parti İlçe Başkanı Arif Kuran ve teşkilat yöneticileri de Yüreğir Kültür Evlerini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. Yapılan Kültür Evlerine hayran kalan AK Parti İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Başkan Çelikcan’a bu güzel eserler için teşekkür ettiler. Ziyarete Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı da katıldı.

Kültür Evlerini yaparak Yüreğir’de yaşayan her yaşta insana hizmet götürmekten mutluluk duyduklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ‘Yapısal değişimi her zaman gerçekleştirebiliriz, ama beyinsel ve ruhsal değişimi Kültür Evlerimiz de verilen eğitim, kurs, seminerlerle gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Amacımız insanlarımızın daha iyi eğitilmesine, meslek sahibi olmalarına, yardımla yaşayan değil, katma değer üreten bireyler olmalarına yardımcı olmaktır. Bu gaye ile çok yönlü çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.’ şeklinde konuştu.