Diyanet İşleri Başkanlığı'nın “Bu yaz Kur'an-ı gönlüne yaz” sloganıyla başlattığı yaz Kur'an Kursları tamamlandı.

Hz. Musa Camii'nde düzenlenen ödül töreninde Seyhan İlçesi’nde kurslarda Kur'an-ı Kerim öğrenen 300'e yakın öğrenci, Genç MÜSİAD'ın sponsorluğunda bilgisayar, bisiklet, tablet ve Kur'an-ı Kerim'le ödüllendirildi.

Cuma namazı sonrası gerçekleşen törene Vali Hüseyin Avni Coş, Genç MÜSİAD üyeleri, veliler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Vali Coş, çocuk eğitimde anne ve babalara büyük görev düştüğünü belirterek "Ben öncelikle bu yaz kuran kursunda talebelerimize yüce kitabımızın öğretilmesini sağlayan, bu konuda gayret gösteren, destek olan, öğretmenlerimize, hocalarımıza, müftümüze, Genç MÜSİAD'a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Kur'an-ı Kerim öğrenen genç yavrularımıza teşekkür ediyorum. Çocuklarımızdan mesulüz. Onların iyi yada kötü şeyler öğrenmesinden, doğru yada yanlış yapmasından, madden ve manen sorumluyuz. Bunun için çocuklarımızı elimizden geldiğince doğru şekilde, güzel şekilde hayırlı şeyler öğretmeliyiz" dedi.

Vali Coş, konuşmasının ardından Kur'an-ı Kerim öğrenip ve okuyan, 300'e yakın öğrenciye Kur'an Kursu Katılım Belgesi’nin yanında bilgisayar, bisiklet, tablet ve Kur'an-ı Kerim verdi.