Kozan’a bağlı Kuytucak köyündeki seminere Kent Konseyi Türk Eğitim-Sen temsilcisi ve  Kuytucak Karapınar İlkokulu Müdürü Zehra Saplık ev sahipliği yaptı. Saplık’tan gelen talep üzerine köyde yaşayan kadınların ve kadın meclisi yürütme kurulu üyelerinin katılımı ile düzenlenen seminerde aile içi iletişim ve çocuk eğitimi konularında konuşmalar yapıldı.

Kozan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ercan Özdemir ve Rehberlik - Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölüm Başkanı Mahmut Akıllı’nın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, Kozan Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Hemşiresi Sevdiye Çürük de sağlık ile ilgili konularda detaylı bilgi verdi.

Kuytucak’ta yaşayan ve seminere katılan kadınlar Kozan Belediyesi’ne, Kent Konseyi Kadın Meclisi’ne ve konuşmacılara teşekkür ederek, köylerinde ilk kez kadınlar için program düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kuytucaklı kadınlara Belediye Başkanı Musa Öztürk’ün hediyesi olan yazmalar (baş örtüsü) dağıtılırken, okulda eğitim alan örencilere de boyama kitabı hediye edildi.

Kadınlara yönelik çay partisinin ikincisi düzenlenecek

Kozan Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında ay boyunca ilçede çeşitli programlara ev sahipliği yapıyor. 8 Mart’ta 25 – 64 yaş arası 425 kadına hizmet verecek olan Hayat Boyu Eğitim Merkezini açan Kozan Belediyesi ayrıca Kuytucak Köyünde kadınlar için seminer düzenledi. Kozan Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisinin 15 Şubatta birincisini yaptığı çay partisinin ikincisi de 21 Mart’ta düzenlenecek. Millet Bahçesi Kültür Salonunda saat 14:00’te başlayacak ve sürpriz hediye çekilişlerinin yapılacağı programa tüm kadınların davetli olduğu belirtildi.