Bölgeye özgü balık çeşitleri ve yöresel tatların sergilendiği festivalde Karataş’ın en çok ilgi çeken yemeği   Siyyadi oldu .

Balık yemeklerinden Siyadi ,Havyar, Kıddes , ıspanaklı üçgen börek ,Kırs ve daha bir çok yemek çeşidi tanıtıldı .

Bölgenin gastronomi turizmine açık tatları , Adana ile gelenekselleşmiş yemekler ile birlikte  farklı lezzetlerin tanıtılması, festivale katılanlar tarafından ilgi ile karşılandı.

Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal ;Adana da ilki gerçekleştirilen festivalin , adananın farklı tatlarının bir arada sunulmasını sağlamış ve gastronomi turizmine ne kadar elverişli bir bölge olduğunu göstermiştir . Bizler de Karataş Belediyesi olarak Festivale katılım göstererek , ilçemize özgü yöresel tatların tanıtılmasını sağladıklarını belirten başkan Ünal , Festivale katılım gösterenlerin Karataş Yemeklerine karşı ilgilerinin kendileri çok sevindirdiklerini de sözlerine eklediler .

Başkan Ünal ; Adananın zengin  damak tatlarının markalaştırılması , bölgenin tanıtılmasına büyük katkı sunacağını söyleyerek , festivale katkı sunan, emek veren ,tüm kurum ve kuruluşlar ile emekçi kardeşlerimizi tebrik ederim dedi.