Merkez Park fuar alanı içerisinde gerçekleştirilen etkinlikte Adana vatandaşlar ilk defa sunulan karpuz pekmezi, karpuz reçeli, karpuz turşusu, karpuz sirkesi, karpuz tatlısı vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bunun yanı sıra unutulmaya yüz tutan yöresel lezzetlerimiz ve Adana ile özdeşlesen hedik, kavurka, andız palazası, teleme, portakallı yüzük çorbası, portakallı bici bici , yemek ve tatlılar Yüreğir Belediyesi Kültür evleri deneysel mutfağında hazırlanarak vatandaşların beğenisine sunuldu.

GELENEKLERİMİZİ ÖRF VE ADETLERİMİZİ YAŞATIYORUZ

Yüreğir Belediyesi Kültür evleri Aşçılık öğretmen ve öğrencilerimizle  unutulmaya yüz tutan yöresel lezzetlerimizi yaşatmak ve yeni lezzetler ortaya çıkarmak için çalıştıklarını belirten Başkan Çelikcan ''Hizmete açtığımız 11 adet kültürevi ve kültürevleri içerisinde faaliyet gösteren deneysel mutfaklarımızda unutulmaya yüz tutan geleneksel lezzetlerimizi ve yeni tatları   tüm Türkiye'de gelen vatandaşlarımızın beğenisine sunduk. Geçmişin özlemi ve yeni lezzetleri tatmak isteyen vatandaşlarımızın standımıza akın etmesi bizleri mutlu etmiştir.'' şeklinde konuştu.


KARPUZ ÜRÜNLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Adana'da ilk defa vatandaşların beğenisine sunulan karpuz ürünlerinin katılımcılar tarafından büyük ilgi gördüğünü belirten Başkan Çelikcan ''Türkiye'nin karpuz üretiminin yüzde 20'si Adana'da üretilmektedir. Karpuz tarlada kaldığı zaman üretici zor durumda kalmaktadır. Hem üreticimize, hem de bölge ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Yüreğir Belediyesi Deneysel Mutfağımızda yaptığımız AR-GE çalışmaları sonucunda karpuzdan çok değişik gıda maddeleri üretilebileceğini gördük. Yapılan tahlil sonuçlarında değerli bir besin maddesi olduğu ortaya çıktı. Amacımız bunu seri üretiminin yapılmasını sağlayarak çiftçimizin ve bölge ekonomimizin kalkınmasına vesile olmaktır. Yaptığımız tahminlere göre tarlada kalan karpuzu değerlendirdiğimiz zaman ekonomimize 250 milyon civarında katkı sağlayacaktır. 

ADANAMIZIN TANITIMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLADI

Adana'da uluslararası nitelikte başarılı pek çok organizasyona imza atan Adana'nın bu seferde Türk Halkının damağına hitap eden Lezzet Festivali  gerçekleştirdiğini belirten Başkan Çelikcan  ''Düzenlenen bu festival ile gastronomi meraklılarının dikkati Adana'ya çevrildi. Bu festival ile Adana'nın gizli kalmış lezzetleri tüm dünyaya tanıtılmış oldu. Adana'mızın tanıtımına da çok güzel katkısı oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.'' şeklinde konuştu.