1-8 Ekim arası gerçekleşecek Lezzet Haftası kapsamında Adana’nın önde gelen lezzet noktalarında çeşitli mutfak atölyeleri gerçekleşecek. Gastronomi meraklılarının hafta boyunca katılabilecekleri atölyeler arasında, makarna yapımı, çikolata, turşu, ekşi mayadan ekmek yapımı, sushi yanısıra yöresel lezzetlerden halka tatlı ve övelemeç yapımı atölyesi gibi  başlıklar var.



Gurmeler ve Ünlü Gruplar

Festival kapsamında 8-9 Ekim hafta sonu gurme dünyasından 20’yi aşkın konuk da Adana’nın lezzetlerini tatmak üzere kentte olacak. 9 Ekim'de gerçekleşecek Büyük Ziyafet’de ise 40’ı aşkın işletme menülerinin en can alıcı lezzetlerini konuklar için hazır edecek. Adana’nın meşhur lezzetlerini tadarak geçen güne ise yerli yabancı müzik grupları eşlik edecek. Parti, saat 19-22 arası ünlü Djlerin performansıyla devam edecek.



Gerçek ve Adil Gıda

Festivale değer katacak önemli bir yan etkinlik ise Çukurova Ekolojik Yaşam İnsiyatifi’nin koordinasyonunda gerçekleşiyor. Gerçek ve Adil Gıda başlığı altında gerçekleşecek söyleşilerin konuşmacıları arasında Slow Food Türkiye hareketinin önderleri arasında yer alan Defne Koryürek de yer alıyor.