Çukurova Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Gülşen ve ekibinin katılımıyla, öncelikle antik tiyatroda yürütülecek kazı ve temizlik çalışmalarına Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından ihtiyaç duyulan ilk dilim ödenek gönderilmiş olup, ödenek sıkıntısı bulunmamaktadır. İleriki dönemlerde de gereken ödenekler etap etap aktarılmaya devam edilecektir. Antik tiyatroda bitki ve ot temizliği ile başlanacak çalışmalar sonrasında, kazı çalışmalarının tiyatro çevresinde genişletilmesi öngörülüyor.

2013 yılında yürütülecek çalışmalar sonrasında antik tiyatronun planının çıkarılması sonrasında 2014 yılında tiyatronun rölöve ve restorasyon projelerinin hazırlanarak, hayata geçirilmesi planlanıyor.

Adana Valiliği tarafından da her yönüyle desteklenen çalışmaların, iklim şartlarının uygunluğuna bağlı olarak yılsonuna kadar sürmesi planlandı.

Büyük bir kültür mirasına sahip çıkılması Adana’nın tarihi zenginliklerinin insanlığın istifadesine sunulması nedeniyle başta Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür ediyor, kazı çalışmalarının hayırlı olmasını diliyoruz.