16 Eylül’de başlayan ve 8 Ekim 2010 tarihinde tamamlanacak olan heykel sempozyumunun yapıldığı Galleria Otoparkı yanında oluşturulan platforma giden Başkan Vekili Aldırmaz, sanatçılar Mısır’dan Omar Toussoun, İspanya’dan Miguel Isla, Bulgaristan’dan Kamen Tanev, Macaristan’dan Tamas Baraz, Yeni Zelenda’dan Renate Verbrugge, Türkiye’den Malik Bulut, Şinasi Tek, Suat Karaaslan ve Binnur Eraldemir’i tebrik etti.
   Sanatçıların elinde mermerlerin adeta dile geldiğini, hayal edilen figürlerin ortaya çıkmış olduğunu ifade eden Başkan Vekil Aldırmaz, kısa sürede önemli yol kateden sanatçıları kutladığını vurguladı.
   İlki 2007 yılında gerçekleşen sempozyumda mermerden yapılan 10 heykelin Merkez Park’ın çeşitli yerlerine dikildiğini anımsatan Aldırmaz, “Sempozyumun düzenlendiği alana 3. ziyaretimi gerçekleştiriyorum. Her geldiğimde sanatçılarımızın hummalı şekilde çalıştığına tanık oluyorum” dedi.
   Bu tür sempozyumlar sayesinde kentin heykel açığının kapanacağını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Birinci sempozyumda olduğu gibi, bu yıl da sanatçıların yaptığı heykeller Merkez Park’ın uygun görülen yerlerine yerleştirilecek. Böylece hem heykel açığımız kapanacak, hem de Merkez Park, çok daha güzel olacak” şeklinde konuştu.