Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Sertan Duran, “Türk milleti olarak hiçbir zaman Yezitlerin yanında olmadık. Her zaman Hz. Hüseyin’in yanında olduk” dedi.

ETKİNLİĞE YOĞUN İLGİ VARDI

MHP Adana İl Başkanlığı, “Aşure Günü” düzenledi. Atatürk Parkı’nın hemen yanında gerçekleştirilen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Aşrı şerif okunarak başlanan ve dualar edilerek sürdürülen faaliyette MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran, Muharrem ayının önemine vurgu yaptı. Bu ayın bolluk ve bereket ayı olarak bilindiğini belirten Duran, “İnşallah Türk-İslam dünyası için bu yılımızın tamamı bereket ve bolluk içinde geçer” temennisinde bulundu.


MUHARREM AYININ ÖNEMİ

Muharrem ayının aynı zamanda dramatik olayların da yaşandığı bir ay olduğuna işaret eden Duran “Muharrem ayının başka bir önemi de, Sevgili Peygamberimizin ‘Cennet gençlerinin efendileri’ dediği, Hz. Ali ve Hz. Fatıma’nın çocuklarından Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesidir. Muharrem ayının 10. günü Yezit tarafından, Hz. Hüseyin’le birlikte 70’in üzerinde insan katledilmiştir.” diye konuştu.


O GÜNÜ ASLA UNUTMAYACAĞIZ

MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran, “O günü Türk milleti olarak asla unutmayacağız. Bizler hiçbir zaman Yezitlerin yanında olmadık. Her zaman Hz. Hüseyin’in yanında olduk. Hz. Hüseyin’in yolu dedesi Sevgili Peygamberimizin, babası Hz. Ali’nin yoluydu. Dünya durdukça Türk milleti olarak, MHP olarak o büyük acıyı asla unutmayacağız ve her zaman kutsal değerlerimizi yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Program, dua ve konuşmaların ardından, dev kazanlarda hazırlanan aşurelerin vatandaşlara ikram edilmesiyle son buldu.