Yaz kampı mimarlık öğrencilerinin yerinde deneyimleme yöntemiyle mimarlığı paylaşmaları kapsamında, yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde düzenleneceğini açıklayan Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, yağtığı açıklamada “Hatay’ın Arsuz ilçesinde, kıyı şeridinde bulunan belediye tarafından değerlendirilecek olan TCDD arazisi için katılımı ve kolektif bir yöntemle fikirler geliştirilecek” dedi. 

ARSUZ’UN TARİHİ POTANSİYELİ ORTAYA ÇIKARILACAK

Kampta ayrıca antik dönemin bir liman kenti olarak tarihte Rhosus, Rhosospolis ve Port panel olarak adlandırılmış  Arsuz’un, tarihi ve mekânsal potansiyelini açığa çıkarmak hedefleniyor. Kamp süresince teknik geziler ve sosyo-kültürel etkinlikler (forum, söyleşi, atölye çalışmaları, konserler vb.) yürütülecek. Katılım için son başvuru tarihi 31 Ağustos 2017 olarak belirlendi. Mimarlık öğrencileri başvurularını kayıtlı oldukları düzenleyici şubelere yapacak. Kampa katılmaya hak kazanan öğrenciler 11 Eylül 2017 tarihinde açıklanacak. 

ARSUZ BELEDİYESİ EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Katılımın ücretsiz olduğu kamp süresince konaklama, Arsuz Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşecek. Güz kampı kapsamında Arsuz’a gidiş-dönüş ulaşım organizasyonu şubelerce yapılmayacak olup katılımcılarla Hatay Arsuz’da buluşulacak. Katılımcı ve kolektif üretim beklentisi içerisinde olunan güz kampında, başvurucular şubeleri tarafından belirlenen kamp kurallarını ve kolektif üretim süreçlerini kabul etmiş olacaklar. Kamp programının detayları ise ilerleyen günlerde açıklanacak.