Çukurova Toki Şehit Bahattin Kalaycı İlkokulunda gerçekleşen etkinliğe Vali Yardımcısı Fikret Deniz, Adana Orman Bölge Müdürlüğü adına Fidanlık Müdürü Ali Kişi, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, çok sayıda öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Fidanlık Müdürü Ali Kişi, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için ormanların korunması gerektiğini belirterek, "Türkiye orman varlığını arttıran ender ülkelerden biridir. Adana Orman Bölge Müdürlüğü çalışmaları açısından Türkiye genelinde öncü olmaya devam etmektedir. Gerek ürün yelpazesi açısından gerekse tali ürünleriyle çok zengin bir çeşitliliğe sahiptir. 2013 yılında her ilde bir türün önce çıkması düşüncesiyle Orman ve Su İşleri Bakanlığımızca Adana ilini fıstıkçamı yılı olarak belirlemiştir. Ayrıca 2013 yılı Dünya Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Adana Orman Bölge Müdürlüğümüzce ücretsiz olarak 10 bin adet fidan dağıtılmış olup, bunun 2 bininin fidan dikimi Bölge Müdürlüğümüzce gerçekleşmiştir. Gerek hafta boyu yapılan etkinliklerde gerekse ağaç sevgisi, gerekse orman sevgisi birlikte ormanlara karşı duyarlılığın ve bilincin arttırılması amaçlanmıştır" dedi.

Vali Yardımcısı Fikret Deniz ise, "Bugün daire amirlerimiz ile birlikte fidan dikme çalışmalarına destek verdik. Bu güzel bölgede bizler de birer fidan diktik. Yapılan çalışmalara emek verenlere teşekkür ediyor, daha yeşil bir çevrede yaşamak için herkesi bir fidan dikmeye ve yeşil alanlarımızı korumaya davet ediyorum" dedi.

Öğrencilerin folklar gösterileri, ağaç, orman ve doğa konulu şiirlerin okunması, resim yarışmasında dereceye girenlere ödüllerin verilmesinin ardından fidanlar toprakla buluşturdu.