Adana Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Coşar, İş Kur ile imzaladıkları sözleşme gereğince, İş-Kur destekli Bilgisayarlı Muhasebe ile Ön Muhasebe kursu açacaklarını söyledi.

Coşar, yaptığı açıklamada, kursun amacının çalışma hayatında istihdam yaratılması, işsizlere iş kazandırmak olacağını belirterek, "Bu kurslara lise ve azami lisans mezunu olmak şartıyla, 18-45 yaş arasında kişiler bu katılacak olup, ayrıca kursa katılan kursiyerlere belli bir ücret verilecektir. Kursiyerler hem bir meslek, hem de para kazanmış olacak" dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilecek olan kursun tamamlanması şartıyla kursiyerlerin sertifika sahibi olacaklarını kaydeden Coşar, "Bu kurslara katılabilmek için işsiz olmak, İş-Kur'a en son 1 yıl içerisinde kayıtlı olmak şartı vardır. Daha önce kurslara katılanlar tekrar katılamayacak.
 
Kursiyer seçilme şartları ve seçme tarihi 6 Ekim 2010-Çarşamba günü saat 09.00'da Adana Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası İdari ve Eğitim Tesislerinde yapılacak. Konuyla ilgili İş-Kur'dan ve odamız web sitesi olan adanasmmmo.org veya adanasmmmo.org'dan bilgi alabilirler" diye konuştu.