TMMOB Adana İKK Sekreteri Mustafa Altıokka, 2011 yılını mühendisler olarak TMMOB’ye yönelik geliştirilen saldırı dalgasına karşı omuz omuza direnmenin bir çağrısı olarak “Mesleğimize ve Örgütümüzü Sahip Çıkıyoruz” şiarıyla kutladıklarını söyledi.
İnönü Parkı’nda TMMOB’ne bağlı oda başkan, yönetici ve çalışanlarının katıldığı törende konuşan Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mustafa Altıokka, AKP İktidarını eleştidi “AKP, ekonomik alanı neoliberal politikalarla, toplumsal alanı da cemaat-tarikat ağları ile kuşatma altına almıştır.” dedi.
Bundan 32 yıl önce, 19 Eylül 1979’da TMMOB’nin çağrısıyla mühendis, mimar ve şehir plancıları, ekonomik ve demokratik talepleri için ülke çapında bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiğine dikkat çeken İKK Sekreteri Mustafa Altıokka şöyle konuştu:
“ O büyük günün mücadele ve dayanışma ile özdeşleşmiş anlamını bugünün mücadelesi üzerinden geleceğe taşımak için, 19 Eylül’ü "TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü" olarak kutluyoruz.
TMMOB’de AKP’nin “ustalık dönemi”ne denk getirdiği büyük bir saldırı altındadır. Çünkü TMMOB kolay lokma değildir, bir çırpıda yıkılacak ve teslim olacak bir örgüt değildir. AKP’lileşmeyi kabul edecek bir örgüt değildir. Sömürüye, baskıya ve zulme sessiz kalacak bir örgüt değildir. Tek başına dahi kalsa “kral çıplak” demekten asla vazgeçecek bir örgüt değildir.
AKP, şimdi de TMMOB’yi yeniden yapılandırıp işlevsizleştirmeye ve yok etmeye çalışmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde oluşturduğu Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü ile mesleğimizi ve örgütümüz TMMOB’yi hedef almıştır. Çünkü TMMOB; çevreyi tahrip eden, kentlerimizi, kıyılarımızı, ormanlarımızı, topraklarımızı yağmalayan, kamusal değerlerimizi sermayeye peşkeş çeken anlayışın önünde bir engeldir. Çünkü TMMOB öznesinde insanın olduğu bir mesleğin uygulayıcıların örgütüdür, insan haklarından yana, barışı savunan ve bunun için gereğini yapan bir meslek örgütüdür.
Eğer AKP, TMMOB’ye karşı savaş açmışsa çok iyi bilmelidir ki; bizler mimar, mühendis ve şehir plancıları olarak aklın ve bilimin devrimci özünde cephemizi almış bulunuyoruz.
19 Eylül’ün tarihsel anlamıyla herkesin huzurunda, ortak kurtuluşumuzun yegâne güzergâhı olan bu sokaklardan ve Türkiye’nin her yerinden güçlü bir şekilde haykırıyoruz:
“Bilimin ve tekniğin aydınlattığı yolumuzda kararlılıkla, yılmadan ve usanmadan mücadele ederek örgütümüzü ve mesleğimizi savunacağız.”
TEOMAN ÖZTÜRK BELGESELİ
"TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü" nedeniyle Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi Lokali’nde mühendisler  “Teoman Öztürk Belgeseli” ni izledi.
Bu arada, gün nedeniyle ZMO Adana Şubesi Lokali’nde verilen kokteyle TMMOB’ne bağlı oda başkanları ile odaların yönetici ve üyeleri katıldı.