24-27 Eylül 2015 tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramını öncesi açıklama yapan Adana Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Nihat Köse, Kurban bayramında halkın herhangi bir sorun yaşamaması için uyarılarda bulundu.

“KULAK KÜPESİ OLMAYAN KURBANLIKLARI ALMAYIN”

Kurbanlık alırken en önemli konunun kurbanlıkların kulaklarındaki küpe olduğunu anlatan Köse “Vatandaşımız, kurbanlık alırken kulaklarında küpe olan hayvanları  seçmeli. Çünkü kulak küpesi Kurbanlığın Veteriner Hekim kontrolünden geçtiğinin göstergesidir” dedi.

Kurbanlıkların Kurban satış yerlerinden temin edilmesinin önemine değinen Adana Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Nihat Köse uyarılarını şöyle sürdürdü;

“Kurbanlıkları alırken hayvanların gözlerinin parlak ve canlı, tüylerinin düzgün ve yeterli besiyi almış olmasına dikkat edilmeli, Kesimlerin Belediyelerce   belirlenen yerlerde yapılması ve herhangi bir sorun olduğunda da Veteriner Hekimlerine danışmaları vatandaşın yararına olacaktır”

Köse son olarak İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğündan alınan bilgiye göre Adana’da yeteri kadar kurbanlık olduğunu ve kurbanlıkların tamamının  küpelenerek  sağlık  kontrolünden geçirildiğini sözlerine ekledi.