Birlik Başkanı Nihat Sözütek ile Başkan Vekili Mustafa Göktaş’ın ESOB Eğitim ve Hizmet Binası’ndaki ilk durağı Kasaplar Federasyonu Denetim Kurulu Üyesi ve Birlik Disiplin Kurulu Üyesi ve Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur oldu.  Başkan Yağmur, Birlik Başkanı Sözütek ve Başkan Vekili Göktaş’a yeni görevlerinde başarılar dilerken, kasap esnafının yaklaşan Kurban Bayramı öncesi belediyeler ile işbirliği yaparak, kurban kesimlerinin ehil kişiler tarafından ve usulüne uygun olarak gerçekleşmesine çalıştıklarını söyledi.  Yağmur, belediyelerin aldıkları ve alacakları kararlarda, küçük esnaf ve sanatkarın menfaatlerini de düşünmesi gerektiğini hatırlattı.

 

Sözütek ve Göktaş’ın ikinci durağı Sütçüler ve Yoğurtçular Esnaf Odası Başkanı Memduh Özalp oldu. Başkan Özalp de, konuklarına başarı dilerken, sütçü esnafının en önemli meselesinin basit usul vergilendirme olduğunu, gelire tabi usulü istemediklerini söyledi.

 

Gazozcular ve Meşrubatçılar Esnaf Odası Başkanı Cemal Sakın da, ziyarette, kayıt dışı esnaflara karşı ilgili kurumların denetimleri artırmasını, üyelerin de aidatlarını zamanında ve düzenli ödemesini istedi.

 

Oto Lastikçiler Esnaf Odası Başkanı Muhsin Teze de, Sözütek ve Göktaş’a nezaket ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, başarı diledi. Sözütek ve Göktaş da, Başkan Teze’ye rahatsız olan anneleri için Allah’tan acil şifa dilediler.

 

Saatçi, Matbaacı, Tabelacı ve Camcılar Esnaf Odası Başkanı Celal Konuş ise kapasite raporları konusunda Maliye ile yaşanan problemin çözülmesi gerektiğini, bu belgenin oda onayı ile kabul edilmesi gerektiğini ifade etti.

Oto Kaportacılar ve Egzozcular Esnaf Odası Başkanı Nuri Zengin de, Başkan Sözütek ve Göktaş’ı tebrik ederek, yeni görevlerinde başarılar diledi.

 

Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ateş de, özel okulların, öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını, herhangi bir fiş, fatura vermeden dağıtmasının doğru olmadığını, buna karşı çıktıklarını söyledi.

 

Adana Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı Bünyamin Yüce de , teknolojik gelişmeler nedeniyle, fotoğrafçı esnafının da ayakta durmakta zorlandığını, kayıt dışına karşı verilen mücadelede olumlu sonuç alınması halinde rahat nefes alacaklarını belirtti.

 

Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Süleyman Oğuz da, seçim ortamı ve asayiş sıkıntısı nedeniyle piyasaların durgunlaştığını, ülkede gül üretiminin yüzde 70 bölgede yapıldığını, ancak pazarlama sıkıntısı yaşadıklarını ifade etti.

 

Tüpgaz Satıcıları ve Kireçciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Susar  da, yeni Başkan Sözütek ve Başkan Vekili Göktaş’ı sıcak ve samimi şekilde karşılarken “Hayırlı olsun” dileğinde bulunarak, başarılar diledi.

 

Türkiye Elektrik, Elektronikçiler Federasyonu Başkan Vekili ve Adana ETESO Başkanı İsmail Abike de, Başkan Sözütek ve Başkan Vekili Göktaş’ı makamında ağırlarken, TEDAŞ kesintileri ile ilgili şikayetleri çözmek için Enerjisa Yetkilileri ile sürekli görüşme halinde olduklarını, sorunun biraz da geçmişten gelen yetersiz yatırımlardan kaynaklandığını kaydetti.

 

Oto Elektrikçiler Esnaf Odası Başkanı İbrahim Uraslı da, Sözütek ve yönetimini tebrik ederken, minibüslere yönelik güvenlik kamerası konusundaki çalışmalarını anlatarak, başarı diledi.

 

Başkan Sözütek de, ziyaret ettikleri tüm esnaf ve sanatkar odası başkanlarına ayrı ayrı teşekkür edip, çalışma ve amaçlarını anlatırken, “Bizim derdimiz sizlere hizmettir. Bunun için ziyaretlerde bulunuyor, sıkıntılarınızı dinliyor, görüşlerinizi alıyoruz. Haklarınızı aramak ve çözüm bulmak içinde gereken hertürlü çalışmayı yapacağımızın da bilinmesini isteriz. İşlerinizde kolaylık ve bereketli bol kazançlar diliyoruz”dedi.