Adana Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Tunç, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık ve Tarım Müdürlüğü’nün de projelerini tam destek verdiğini belirterek konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Adana genelinde 400 okulumuzda Türkiye'de bir ilk olarak başlatacağımız beslenme paketleri öğrencilerimiz için hazırlanacak. Paketin içinde diyetisyenler tarafından belirlenmiş bilimsel olarak hazırlanmış yiyecekler bulunacak ve her çocuğun alabileceği, rahatlıkla ve güvenerek yiyecekler bulunacak. Bu projemizi kendisiyle yaptığımız görüşmelerde bizlere en büyük güvenceyi sağlayan ve destek veren böyle güzel projeleri destekleyeceklerine söz veren değerli Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ve İl Tarım Müdürlüğümüze teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın Müdürlerimizle yaptığımız görüşmelerde hepsinden de tam destek almış bulunuyoruz. Gerekirse Adana Valiliği Koordinasyonu eşliğinde bizimde içinde bulunacağımız bu amaçla bir komisyon oluşturulması da düşüncelerimiz arasında bulunuyor. Amacımız okul kantinlerinde gelişi güzel yiyecekler ve içecekler değil bilimsel olarak diyetisyenler tarafından hazırlanmış olan ve Türkiye'de emsal olacak bir projeyi hayata geçirmektir. İnşallah bunda da başarılı olacağız. Dileğimiz, bizi örnek alan diğer kentlerimizde de aynı şekilde uygulamaların başlatılması ve yaygınlaştırılmasıdır"

 

Ahmet Tunç, hazırlanacak beslenme paketleri için kurum desteği sağlanacağını belirterek şunları söyledi:

 

"Ancak durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarını da düşünmek gerek. Bu amaçla buradan hayırsever vatandaşlarımıza sesleniyorum. Ulvi bir hayır için lütfen bizlere yardımcı olsunlar. Hayır, yapmak isteyenler fakir ve alım gücü bulunmayan ailelerimizin çocuklarının da bundan yararlanmaları için katkıda bulunsunlar. Sponsor olsunlar ki o çok cüzi miktarda satılacak paketi dahi alamayacak olan çocuklarımızın diğer arkadaşlarına imrenerek bakmalarını, onların karşısında eziklik duymalarını hep birlikte önleyelim. Çünkü bu çocuklar bizlerin geleceği. Onlara ne kadar iyi bakarsak ülkemizin geleceği içinde büyük yatırım yapmış oluruz. Bunun gururunu ve güzelliğini hep birlikte yaşayalım yaşatalım"